Üyelerimize Ücretsiz Op-com.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Direksiyonu kırdıktan sonra sertçe el freni çekildiğinde ne olacağı iyi kötü bilinmektedir. (bilinmiyorsa yine boş tercihen toprak bir araziye ve 30-40 km/h sürat!!!:-))
Burada yapılan, ön tekerlekler halen dönüyorken arka tekerleklerin kilitlenmesi ve bu şekilde yol tutuşlarının azaltılarak, direksiyonun ani kırılması sonucunda ortaya çıkan merkezkaç kuvvetinin etkisiyle arabanın arka tarafının savrulmasıdır. Bunun dışarıdan görünüşü ise oldukça küçük yarı çaplı bir dönüş hareketidir. Bu teknik sıklıkla yarışlarda çok keskin U virajların dönülmesinde kullanılmaktadır.

Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/otomobiller-arabalar/24690-surus-teknikleri.html#ixzz3Qy06BiZB

Sol ayak fren de sanki el freni çekilmişçesine aracın arkasının savrulmasını sağlayacaktır. Ancak çok daha hassas bir kontrol yapmak mümkündür. Öncelikle ön tekerleklerde motor gücü bulunduğundan ve gaza basılmaya devam edildiğinden ön tekerlekler dönmeye ve yol tutmaya devam edeceklerdir. Arka tekerlekler ise fren pedalına basıldığı oranda tutulacaklar hatta kilitleneceklerdir. Böylece aracın dönüş yarı çapı küçültülebilecektir. Viraj içinde gaz ve fren pedallarıyla oynayarak istenilen çizgide kalmak mümkündür. Frenden ayak kaldırıldığında dönüş yarı çapı büyüyecek, fren pedalına basınç uygulandıkça da küçülecektir.

Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/otomobiller-arabalar/24690-surus-teknikleri.html#ixzz3Qy08bqyO

hiç birimiz rallici olmadığına göre gereksiz :D

o değilde 6 puan yüzünden seneye fazladan 1 dersim daha kaldı ne vicdansız hocalar var ya

kocasından boşandı yurt dışını gezecek diye neden kurban biz oluyoruz anlamıyorum

Allahın Adaleti büyük

kimse yok ya forumda kendi kendime konuşuyorum gene

o değilde şu opcom bana çıkmazsa üzülürmüyüm bilmem bu ara çok arıza ışığıda yakmıyo bizim kereta ama:D

çıkmaz demeyin şansınızı deneyin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri