Bu mesajı yazıyorum çünkü sitemizde epey araştırma yaptım, kırmızı ışıkta stop etme, rölantideki düzensizlik, motor soğukken ilk çalıştırmada 2500 üstü devir, seri kullanımda vites büyütmelerde debriyaj bıraktığındaki çırpma gibi şikayetleri okudum. Çözüm önerileri muhtelif. Ama hiçbirinde EGR Valf in yerinde sallanıp sallanmadığını kontrol et yazmıyordu
Niyetim bugün onu temizleyip ne olacak sonucu göreyim diye sökeyim dedim. 6 köşeli yıldız tornavida-anahtar buldum bir arkadaştan, yerine taktım langır langır vidalar
Oysa ki bir hafta önce yakın diye eski servisime gittim çünkü asıl servisim Yeşil Sanayi'de; taktı ustacım Tech 2 yi. Pıt pıt pıt ''abi oksijen sensörün arızalı'' dedi. İnanın ki sordum kesin mi diye çünkü sensör dedimi zaten ucuzu olmaz biliyorum
bir de şu var yani parçanın adı kalabalık arkadaş, söylerken adamın ağzı doluyor: Oksijen Sensörüü. Cem Yılmazın ışın kalkanı gibi. Neyse usta ben böyle sorunca biraz bozuldu gibi ama ''kesin Nazım abi'' dedi. ''İyi'' dedim. ''Fiyat ne?'' ''170 tl abi'' dedi. Üstelik yan sanayi.
Arızanın gevşek iki vida kadar basit olduğuna sevinir misin, ustaya üzülür müsün ?
)
Sökmüşken (daha doğrusu iyi huyludur benim araba arızalı parçayı kendi tespit edip atar üzerinden, yavaş yavaş vidalarını gevşetmeyle başlar ilk önce. Radyatör mü delik? yolda düşer abi o radyatör) temizledim bir güzel şimdi nazar değmesin iyi durumda.

Oysa ki bir hafta önce yakın diye eski servisime gittim çünkü asıl servisim Yeşil Sanayi'de; taktı ustacım Tech 2 yi. Pıt pıt pıt ''abi oksijen sensörün arızalı'' dedi. İnanın ki sordum kesin mi diye çünkü sensör dedimi zaten ucuzu olmaz biliyorum

Arızanın gevşek iki vida kadar basit olduğuna sevinir misin, ustaya üzülür müsün ?

Sökmüşken (daha doğrusu iyi huyludur benim araba arızalı parçayı kendi tespit edip atar üzerinden, yavaş yavaş vidalarını gevşetmeyle başlar ilk önce. Radyatör mü delik? yolda düşer abi o radyatör) temizledim bir güzel şimdi nazar değmesin iyi durumda.
Son düzenleme: