Ustalara Sevgiler : Oksijen Sensörü & Beyin bağlantısı

kullaniciadi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Geçenlerde aracimda katalatik konvertor uyari lambasi yanmişti bugün Gerçek Opel'e bıraktım makinaya bağladılar ,servisten gelen bildirim Oksijen Sensörü ile Beyin arasındaki bağlantıda problem var oldu.Diagnosdakiler inceliyorlarmiş ,bu problem nedir nereye uzanır arıza hakkında fikri olan varmi acep.

o2 sensor bozulduğunda da bu uyarı açılımını verebiliyor "o2 sensor kopuk diye"

arıza kodu p0130 ise açık devre diyorsada sensör değişecek başka sorun yokk yaniii.

Servis ile görüştüm az önce hata kodları silinip ilgili parça değiştiginde başka hata,o hata düzeltildiğinde eski hata vss şeklinde bir hatalar dizisi yaşaniyormuş beyinde değiştirmişler yine aynı şekilde.teste devam edeceklermiş bugünde...

sonucu bizimle paylasirsan seviniriz

hangi hata kodunu verdiğini öğrenebilirsen yardımcı olamaya çalışırız. Oksijen sensörü öndekimi arkadakimi birde onu öğrenebilirsek iyi olur.

bir sey yok o arabada:)

temizleseler düzelmezmi ki?

bi kaç parçayı söküp temizleyip takmişlar duzelmiş ama içime sinmedi acikcasi baska bi yerde daha makinaya bağlatacağim.

soketlerde temassızlık olmuş olabilir veya sıcaklık nedeniyle lambda sensörünün kablosu yanarak ( egsoza kabloyu kelepçe ile bağlayan yetkili servis gördüm :mad: ) şaseye temas verebilir.

bi kaç parçayı söküp temizleyip takmişlar duzelmiş ama içime sinmedi acikcasi baska bi yerde daha makinaya bağlatacağim.

Geri