ustalara bir soru

ayvalikli

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
95 model astra 1.4 aracımı yeni aldım motorla ilgili sorum olacak ustalara aracı ilk çalıştırdığında motor 1200-1300 devir falan çalışıyor 1-2 dakika sonra 750 devir civarına otomatik olarak düşüyor buraya kadar herşey normal ama anlamadığım motorun çok kuvvetli olması 750 devirdeyken bi araç rolantide 5 inci viteste aracı kaldırıp yürütürmü benimki yürütüyor hele birinci vitesteyken araç şahlanıyor rolantide ayrıca 110-130 km hızla 100 km yol gittim tabi bunun 20 kmsi şehir içi 25 ytl benzin yaktı tahmini 90nı geçmezsem km başına 200 kuruşa düşer ama 1.4 motor için bu değerler çok değilmi

95 model astra 1.4 aracımı yeni aldım motorla ilgili sorum olacak ustalara aracı ilk çalıştırdığında motor 1200-1300 devir falan çalışıyor 1-2 dakika sonra 750 devir civarına otomatik olarak düşüyor buraya kadar herşey normal ama anlamadığım motorun çok kuvvetli olması 750 devirdeyken bi araç rolantide 5 inci viteste aracı kaldırıp yürütürmü benimki yürütüyor hele birinci vitesteyken araç şahlanıyor rolantide ayrıca 110-130 km hızla 100 km yol gittim tabi bunun 20 kmsi şehir içi 25 ytl benzin yaktı tahmini 90nı geçmezsem km başına 200 kuruşa düşer ama 1.4 motor için bu değerler çok değilmi
sen motorun cok guclu oldugunu sanıyorsun. ancak 5. vıteste kalkmanı saglayan rolantı ayarlayıcıdır. sen ayagını debrıyajdan kaldırdıkca arac yuke bınıyor dogal olarak rolantı dusuyor vede arac rolantıyı yukseltıyor bı taraftan.arac kendı kendıne gaza basıyor ama sen bunu hıssetmıyorsun o sırada 5. vıtesle kalkarken debrıyaja hemen bas kendlıgınden devır yukselıp ınecektır. mesela cok dık bı rampada 1 vıtesle kalkıs yaptıktan sonra ayagını gazdan cek kendılıgınden cıkar.

aman aman bu türden uygulamalarla başına iş açarsın.sen yine birle kalk. 5.vitesi boşver

slm aynı araçtan bendede vardı orjinal halde drag yaptıkk honda cıvıc 1.4 ile kapıştıkk yedim onuu yani sendeki araç çok iyidir gaz yemesii gidişi kalkışı çok farkldır hayırlı olsunn

ama ben sattım tabii

slm aynı araçtan bendede vardı orjinal halde drag yaptıkk honda cıvıc 1.4 ile kapıştıkk yedim onuu yani sendeki araç çok iyidir gaz yemesii gidişi kalkışı çok farkldır hayırlı olsunn

ama ben sattım tabii
tansu ustam sen ciddimisin ya..1.4 motor ancak kasayı çeker arkadaş rölentide 130 yaptım diyor gaza basmadan nasıl yapar gaz vermeden rölantide o hızı yokuş aşagı ise ben de yapıyorum o hızı da diger türlü nasıl oluyor bunun güçle ne ilgisi var.Bendeki brodwayın jıklesini çekersem oda gidiyor ama 100 km gider mi bilmem tabii...Sen o aracı bi incelet o işin motor gücüyle ilgisi yok. sen o güçle Q7 kafa tutarsın sanırım bu gidişle...:) :D

ya arabayı yıpratmaya gerek yok 1. vitesi kalkış için kullan.

ustalar sağolun zaten kalkış için sürekli 1 ci vitesi kullanıyorum :) ama 5 nci viteste kalıkış yapması beni meraklandırmıştı sebebini öğrendim içim rahatladı vallaha ama hala çok yaktığını düşünüyorum yoksa banamı öyle geliyor bu aralarda lpg taktırmayı düşünüyorum ama elimizdeki paranın hemen hemen hepsini arabaya yatırdık lpgye de 1250 ytl diyolar kararsızım

Geri