üstadlardan ricam ilk çalıştırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jhmman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jhmman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar benim araç 99 cd gerçi model önemli değil ama diyorumki enjeksiyonlu arac soğuk olarak yani diyelim ki sabah ilk çalıştırmada otomatik jigle açılıyorya bunun yani devrin düşmesini bekleyerekmi hareket etmek lazım yada ne kadar süre sonra hareket etmeli,ben eskiden hatırlardım uzun yola çıkmadan önce karbüratörlü araçları jigle ile çalıştırıp iyice ısındırıp yola çıkardık şimdi ne yapmalı

kafan rahat olsun direk bas git.. devrin düşmesi, motorn ısınması falan beklemene geek yok...

ben ılk çalışmada maksımum 1 dakıka beklıyorum oyle hareket edıyorum kendi aracım olsun şirket aracım olsun malum yag sabaha kadar suzuluyor kartere iniyor benım kullanımım bu

ilk çalıştırmada otomatik jigle açılıyorya bunun yani devrin düşmesini bekleyerekmi hareket etmek lazım

beklemeye gerek yok. fazladan yakıta verecek paranız varsa tabi o zaman sorun yok ;)

Bence arabayı fazla zorlamadan hareket halinde ısıtmak çok daha mantıklı

çk teşekür ederim önemli bir şey değil belki ama kafama takılıyordu

Arkadaşım kitapçığında yazan çalıştırır çalıştırmaz hareket edin diyor, çünkü rölantide 5 dakika çalışırsa yaklaşık 1 litre yakıt tüketiyor. Onun için hiç beklemeye gerek yok.

Hareket halinde ısıtmanız gerekiyor düşük devirlerde ve sakin kullanarak tabi.
Beklemenin hiçbir anlamı yok.
Isındıktan sonra gönlünüzce basın.

5 dkda 1 lt mi!
100km sbt hızla
5dk=1/12saat=0,083333..
100x0,083=8,33... km yol yapar.
araç 100kmde ortalama 10lt yakıt tütekse...
1 lt yakıtı harcamaz... kaldıki rolantide 10lt yakmayacağından 5 dkda 1 lt yakıt harcamaz... öyle olsa arac 12 saat 30dk'da 60 ltlit depoyu bitirir sonuç olarak kimse o aracı almaz... ;)

Geri