Üstadlar yardımınız bekliyorum.

Şöyle açıklayayım. Araç çalışırken kontrol amaçlı bir sensörü sökmüşlerdir. Bu da arıza ışığını yakıp arızayı hafızaya almıştır. Sonra tekrar sensörü yerine takınca arıza ışığı sönmüştür. Sonrasında arıza ışığı yanmıyor diye servis tech2 yi bağlamamıştır. Aracın size demek istediği aynen şu. Bak arıza ışığım yanmıştı ama şimdi herşey normal çalışıyor. Arıza lambamı neden yakıp söndürdüğümü tech2 ile baktırıp hafızamdaki arızayı sildir.

Valla şimdi anladım, o zaman ben bunu dün devirdaim için sanayiye götürdüğümde (sabah ses geliyordu soğukta çalışınca) bu devirdaim arızasını bulabilmek için usta bir sensör felan söküp takmış olabilir yani arızanın nerden kaynaklandığını bulmak için bu yüzdende sizinde dediğiniz gibi o ısık sönmüyor çok mantıklı gercekten..tech2 ye bağlattığımda zaten arıza olarak algılanmayacak direkt silicekler bunuda sanırım..Yanlışım varsa düzeltin...

Şöyle açıklayayım. Araç çalışırken kontrol amaçlı bir sensörü sökmüşlerdir. Bu da arıza ışığını yakıp arızayı hafızaya almıştır. Sonra tekrar sensörü yerine takınca arıza ışığı sönmüştür. Sonrasında arıza ışığı yanmıyor diye servis tech2 yi bağlamamıştır. Aracın size demek istediği aynen şu. Bak arıza ışığım yanmıştı ama şimdi herşey normal çalışıyor. Arıza lambamı neden yakıp söndürdüğümü tech2 ile baktırıp hafızamdaki arızayı sildir.

mükemmel bir açıklama olmuş...

Arabayı bosh car servisine götürdüm makineye bağladılar ışık yakması felan yok şimdi bitti...ordaki elemanada sordum dedim hani biz olan bir sorunun üstünümü kapatıyoruz dedim hayır dedi zaten sorun olsa hatayı silemeyiz felan dedi. Forumda hep duyuyoruz bir müddet sonra bu 1.7 ler durup durup arıza yakıyorlar yok işte egr den yok işte pompadan hani bu arabanın dilinden anlayan güvenebiliceğim bir ustasınıda bilmediğim için başıma gelen bu arıza ışığı olayı bemi korkutmadı değil..neyseki problem yok..Değerli fikirlerinden dolayı yazan herkese tsk ler.

Geri