Üstadlar yardımınız bekliyorum.

corsa_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracım 1.7 dti corsa...arac sabahları çalıştırdığımda garip bir ses yapıyordu neyse dün gittim sanayideki ustaya devirdaim dendir dedi bugunde yapmış yani değiştirmiş parçayı gittim aldım aldım arabayı 200 tl civarı param gitti şu darlıkta :(
Benim arabamda eskiden çalıştırmadan önce tüm ışıklar yanardı biraz beklerdim hepsi de sönerdi ( el freni -yağ ışığı hariç) sonrada ben marşa basardım yani sıkıntılı bir durumu hic yokdu.
ancak sanayiden çıkıp mazot aldım arabayı çalıştıracağım, çevirdim anahtarı ışıkların sönmesini bekliyorum bizim arıza ışığı sönmüyor bekle bekle sönmedi neyse bastım marsa çalıştı araba sonra söndü ışık.
Yani eskiden biraz bekleyip hemen sönen ışık şimdi araba çalışmadan asla sönmüyor bilen arkadaşlardan ustalardan yardım bekliyorum sebebi ne olabiliir_*???

Arıza ışığı marşla söner, bir sorun yok aracınızda.

daha öncede arabam oldu hepsinde beklerdim biraz ışıklar sönerdi sonra ben çalıştırırdım bundada öyle idi ama su an ki durum yukarda dediğim gibi kendi sönmüyor marsa basıp çalışınca sönüyor,,,kafamı takmamak istiyorum ama neden 1 gunde bu sekilde oldugunuda merak ediyorum doğrusu...

Aracınız daha önce verdiği bir arızayı hafızada tutuyordur. Tech 2 ile sildirince düzelmesi lazım.

araç daha önce verdiği arızayı arızayı tekrarlamış mı diyorsunuz yani hafızada tutmaktan anladığım o
O halde tech2 cihazına bağlatıp normalemi çevirteceğiz?
nette arama yaparken birisi aynen boyle birsey yazmıs sorun kızdırma bujisinden kaynaklı idi diyor...
birde aracın sanayiden cıkınca bunu yapması kafamı bozdu, doğru duran araba sanayiye gidiyor sonra bu oluyor :( kime güveneceksek anlamadım ki.

marşa bastıkıtan sonra arıza ışığı söndüyse aracınızda bir sorun yok bence ama yine de bir sormak lazım benimde kızdırma bujisinden dolayı arıza verdi fakat sürekli yanıyordu bende değiştirdim. Bende sizin gibi göstergedeki ışıkların sönmesini bekliyorum eski aracımızdan alışkanlık olmuş bir tek ESP kalıyor marştan sonra sönüyor sizde ise arıza ışığı ilginç...

bende kalanlar esp, elfreni, yağ ışığı idi bu şekilde kalırdı bende çalıştırır yoluma giderdim...şimdi ise arıza ısıgıda kalıyor kime göstersem bu sorunu bıktım artık geçenlerdede triger ve bakım için 500 tl masraf ettim...

araç daha önce verdiği arızayı arızayı tekrarlamış mı diyorsunuz yani hafızada tutmaktan anladığım o
O halde tech2 cihazına bağlatıp normalemi çevirteceğiz?
nette arama yaparken birisi aynen boyle birsey yazmıs sorun kızdırma bujisinden kaynaklı idi diyor...
birde aracın sanayiden cıkınca bunu yapması kafamı bozdu, doğru duran araba sanayiye gidiyor sonra bu oluyor :( kime güveneceksek anlamadım ki.

Araç daha çnce ortaya çıkan bir arızayı hafızasına almıştır. Sorun çözülmüş olsa bile tech2 ile arıza uyarısı hafızadan silinmediyse marş basana kadar arıza ışığı yanar. Marş bastıktan sonra sönüyorsa sorun yoktur.

peki hocam anladım da yani denk mi geldi diyorsun bu iş ?
2 gun önce yokdu dün tamire gittii bugunde boyle yani denk geldi diyorsun o zaman...
O halde ben tech2 den sildireyim özel serviste yapacağım iş bu ok...
Gelişmeler hakında bilgilendireceğim forumu tsk ler.

Geri