Usta Baskı Balatayı Sökerken Yağ aktı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaya0362
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şanzuman için 2 litrelik (yaklaşık) eksilme az uz bir miktar değildir. Yağ açık bir yol buldu mu elbette akacaktır, her yiğidin yoğurt yemesi ayrı olduğu için görmeden yağ akar akmaz, şu kadar akar bu kadar akmaz demek uygun olmaz. Baskı balata değiştirecek kadar bilgisi ve tecrübesi olan bir ustanın da bile bile şanzımanı yağsız bırakacağına sanmıyorum. Anlaşılan usta biraz karizmatik, belki çaktırmadan, kaşla göz arası eksilen yağı tamamlamıştır :).
ben de öyle düşünüyorum abi kesin tamamlamıştır, yoksa gerek yok demezdi onca yağ aktıktan sonra ama yine de kontrol ettirmekde fayda var ben bırak baskı balatayı iç dış aksları değiştiriken bile sol iç aksı söktüğümüzde baya yağ aktı yani yağın akması normal tamamlanmaması garip

savaş kardeşim beni anladı... ortadaki milin keçesinden kaçırıyor ve şanzıman yağı o :D Kaya arkadaş resime bakarsa söyler zaten evet burası yağ dolu ve aktı diye
thumb_M32_JPG_320_240.jpg

abi oralardan akmadı yani nasıl söylim anlamıyorumki meretten siyahımsı bir yağdı, anladığım kadarıyla şanzuman yağı kırmızı değilmi kırmızı yağ akmadı işte o siyah yağın nereye ait olduğunu anlamadım hidrolik yağı nasıl ne renk bilmiyorum şuana kadarda hiç değişmedim arabada motor bölümünde bu hidrolik yağın kutusu felan varmıki belki usta o kutuya baktı ona göre gerek yok dedi üstteki arkadaşın hidrolik yağı demesi mantıklı geldi ilk işim ona baktıracağım ilginize teşekkürler

abi oralardan akmadı yani nasıl söylim anlamıyorumki meretten siyahımsı bir yağdı, anladığım kadarıyla şanzuman yağı kırmızı değilmi kırmızı yağ akmadı işte o siyah yağın nereye ait olduğunu anlamadım hidrolik yağı nasıl ne renk bilmiyorum şuana kadarda hiç değişmedim arabada motor bölümünde bu hidrolik yağın kutusu felan varmıki belki usta o kutuya baktı ona göre gerek yok dedi üstteki arkadaşın hidrolik yağı demesi mantıklı geldi ilk işim ona baktıracağım ilginize teşekkürler
kardeşim araçta 2 litre hidrolik yağı olmaz şanzıman yağın uzun süre değişmemişse kararır sonucta ısıya maruz kalıyor,bu normal sen mutlaka şanzıman yağını kontrol ettir kontrol derken değiş kafan rahat olsun .bir de benim aks dağıldığında sihay yağ akmıstı ama dediğim gibi az bir miktar sen cok fazla yağdan bahsediyorsun

1litreyi geçmişti aks yağı eksik olursa birşey olurmu bu aks yağının tekrar koyulması için şanzuman tarafı tekrardanmı sökülüyor yoksa üstten motordan biryerden koyuluyormu bir fikrin varmı ben çok rahatsız oldum bu işten çünkü dediğim gibi usta aks yağı gibi birşeyden bahsetti

Son düzenleme:
şanzımanda dışarıdan tıpası var ordan doldurulur şanzıman indirilmez bir ustaya göster baksın eksik olanı tamamlasın aks yağı olmaz özel kres yağı olur oda körüklerde..o akan şanzıman yağı

Geri