Uspet

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ya dandik mazot olsa kamil koç gibi metro gibi firmaların 1 tirilyonluk arabalarına mazot alacaklarını sanmıyorum :) tamam metronun sahibi sabıkalı adam ama tırcılarda alıyordu yani. hatta benzinlikte su deposu gibi birşey vardı üzerinde euro 4 ve euro 5 motorlu otobüsler içinmiş. Pompacı eleman söylemişti....

addbluedur oda ben opete mesaj attım bu konuda bakalım ne diyecekler

firmalar için mazotun kalitesi önemli değil belli bir süre sonra motor yapılıyor zaten ...Genelde 10 numara yağ katıyorlar

çoğu otobüsün şahsa ait olduğunu biliyorum. mesela karabükün metro truzim'i arkadaşımın amcasına ait. adam 10 tane temsa safir aldı. tutupta o adam o arabaya dandik mazot koymaz biliyorum nasıl biri olduğunu çünkü :D arabanın camı kırıldı diye söförü kovan adamdan bahsediyorum :D
kamil koçta anadolu petrol var onun adam renault bayisi ve aşırı cimidirler yani :D arabalarına bişey olmasın diye gözleri gibi bakarlar. 10 numara yağı arabaya koymazlar bizim hemşerilerimiz :)

3.53 ten bende aldım motorin ve inanın oldukça da kaliteli ve hiçbir farkı yok.Zaten marker'lı motorin yani kaçak değil.LUK istasyonlarının çoğunda 3.50 civarıydı enson.Ama her ucuz satan istasyonda da kaliteli olacak anlamına gelmiyor.

çoğu otobüsün şahsa ait olduğunu biliyorum. mesela karabükün metro truzim'i arkadaşımın amcasına ait. adam 10 tane temsa safir aldı. tutupta o adam o arabaya dandik mazot koymaz biliyorum nasıl biri olduğunu çünkü :D arabanın camı kırıldı diye söförü kovan adamdan bahsediyorum :D
kamil koçta anadolu petrol var onun adam renault bayisi ve aşırı cimidirler yani :D arabalarına bişey olmasın diye gözleri gibi bakarlar. 10 numara yağı arabaya koymazlar bizim hemşerilerimiz :)

Trabzona giderken tabelaya çarpıp yanan daha 6 aylık travego nun 10 numara yğ yüzünden yandığını unutmamak lazım.Metro truzim arabasıydı.Sıfır değeri 350 bin euro dan başlıyor.Keza daha geçenlerde otogarlarda zeytinyağı tenekelerinde gizlice 10 numara yağ satışı yapılığı ve otobüslere koyulurken çekilmiş gizli videoları yayınlandı.Bu kadar yaygn bir layı münferit diyip aracında 10 numara yağ kullanmayanların normal mazot kullanmasıyla yokmuş gibi sayamayız.

Ama dediğim gibi.Kota doldurması gereken ve daha çok şehirler arası yollarda yer alan bir çok benzin istasyonu kar marjını düşürüp normal rafineri mazotunu düşük fiyatlardan satıyorlarmış.Bu işin içindeki bir arkadaşımız bunu böyle açıkladı.

Ama dediğim gibi.Kota doldurması gereken ve daha çok şehirler arası yollarda yer alan bir çok benzin istasyonu kar marjını düşürüp normal rafineri mazotunu düşük fiyatlardan satıyorlarmış.Bu işin içindeki bir arkadaşımız bunu böyle açıkladı.

banada opetten buna benzer bir mail geldi birde rafineri yakınlığıyla alakalıymış birkaç bişey daha saydılar ama unuttum şimdi:)

Arkadaşlar aynı durumu ben de Mersin'de lpg firmasına sormuştum.Onların cevabı "Bölgesel rekabet" olmuştu.Ben de öyle olduğunu düşünüyorum.Çünkü burada bir firma en ucuz lpg fiyatı veriyor.Hal böyle olunca da diğerleri fiyat kırıyor...

banada opetten buna benzer bir mail geldi birde rafineri yakınlığıyla alakalıymış birkaç bişey daha saydılar ama unuttum şimdi:)

Nakliyeyi ne kadar yansıtırlar litre başına onu hesaplamak lazım.

Fakat aklıma şu gelmedi değil, yakın istasyonlardaki fiyat farkı haksız rekabete girmiyormuymuş acaba?Tabi bunu biz değil hukukçular bilir.

Nakliyeyi ne kadar yansıtırlar litre başına onu hesaplamak lazım.

Fakat aklıma şu gelmedi değil, yakın istasyonlardaki fiyat farkı haksız rekabete girmiyormuymuş acaba?Tabi bunu biz değil hukukçular bilir.

kamyonları bilmiyorumda volvo çekiçiler bir depoyla 1200 1300 km yapıyor depoda tahminim 850 900 lt vardır:D

Geri