uluslararası ehliyet

cagatay16

VIP Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
arkadaşlar kafamı karştıran bir konu var arabamla bulgaristana gitme ihtimalim var şuanki ehliyetim orada geçerli mi geçerliyse ne kadar süreyle

belirli bi müddet geçerli olması lazım. mesela ben kendi ehliyetimle norveçte 3 ay araba kullanabiliyorum.

Benim bildigim 6 ay sonra gecersiz oldugu...
yani gezi amacinda gittiginizde gecerli..oturum amcalida 3 ay icinde oranin ehliyetini yapmaniz..

Oranın ehliyetine çevrilmesi için oturum izni yani muhaceret isteniyor ben kıbrısta öyle yapmıştım.

ben bulgaristandayim su an ve TR ehliyetiyle arac kullaniyorum polisler gorunce rusvet istiolar sadece ama yeminli tercumandan tercume ettim. konsoloslukta da muhur vuruyolar 10-20 dolara. ama benim ehliyette muhur yok su ana kadar da bi problem olmadi rusvet harici :D

ben bulgaristandayim su an ve TR ehliyetiyle arac kullaniyorum polisler gorunce rusvet istiolar sadece ama yeminli tercumandan tercume ettim. konsoloslukta da muhur vuruyolar 10-20 dolara. ama benim ehliyette muhur yok su ana kadar da bi problem olmadi rusvet harici :D

ben öğrenci olarak gitmeyi planlıyorum da arabayıda götürcem o yüzden sormuştum kasko falanda geçerli oluyor mu

İsvicrede 6 ay kadar kullanabiliyorum türkiyeden alınan ehliyeti ama isvicre ab ülkeleri arasında olmadığı için kanunları farklı olabilir..

bulgarda 6 ay kullanabiliyosun... sonrasında beynelmilel ehliyet alman lazım (150$)
huduttan geçmeden önce international sigorta yaptırman lazım... burda yaptırdığın kasko+sigorta yurt içi içindir. yurt dışında geçmez, geçse bile gümrükten geçerken bu sigortayı göstermen gerekiyo... (45$)

bu işlemlerden sonra hiçbir sorun olmadan 6 ay aracı orayada kullanabilirim o zaman 6 aydan sonra bi kaç günlüğüne tekrardan trye dönüp sonra tekrardan giriş yapasam oluyor herhalde

Geri