Ufo dan Anlayan

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KRAL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yalnız klima içeriyi adam akıllı ısıtıncaya kadar bir hayli zaman geçiyor. Ufo neredeyse açıldığı anda etkili oluyor.
zaten ani sıcaklık değişimleri zararlı bildiğim kadarıyla deyip geçiştirelim bunu da :):):D ama bi gerçek var ki eğer ufo önünüzdeyse ön tarafınız sıcak arka tarafınız ve ayaklarınız üşüyor....

Ben ufonun klima kadar sağlıklı ve iyi ısıtacağına inanmıyorum. Arkadaşların dediği gibi ufo tarzı ısıtıcılar kullanılırken ısıtıcının arkasında durursanız üşürsünüz. Ben Ankara'dayken iki sene kadar bu şekilde ısınmaya çalışmıştım ama inanın hiçbir zaman tam randıman alamadım. Klima - 10, -15 gibi derecelerde çalışmıyorsa bu durumda göz ardı edilmemelidir. İşin ekonomik boyutu bütçeyi fazla zorlamıyorsa bir tane A sınıfı en az 20.000 btu'luk orta kalitede klima öneririm.

bence olay konusundan çok çıkmış olay evlere falan gelmiş arkadaşların 25-30 metrekare lik büro odaları varmış yani ofis leri varmış kapının önüne koysalar bir ufo odayı hamam gibi yapar :)

ortam zaten tamamen havadan ibaret olduğu için ikisi de aynı kapıya çıkıyor:) ancak bide şöyle birşey var klima içeriye dışarıdan aldığı havayı alıp verdiği için içerideki hava değişiyor,ufo ise içerideki nemi öldürüyor ve baş ağrısı yapıyor.. bence kesinlikle klima hemde daha sağlıklı....

Maalesef katılamayacağım =))
Ortamı ısıtmasından kastım, klima gibi ortamdaki havayı alıp, geri üflemediği ve solid ısı yaydığı için, duvarların, yerlerin, eşyaların, kısacası odanın fiziki olarak ısınmasını sağlayacak. Yani, objeler de ısı depolayacağı için, bir nevi onlar da yanan odun görevi görecek.
Hava kurumasına gelince evet, kurutur ancak çözüm basit. Koyarsınız ısının değdiği birkaç yere birer bardak su, olur biter. Basit.

Klima ise sadece solunan ve temas edilen havayı(ki bu heryer demek oluyor evet) ısıtacak ancak, ortamdaki diğer objeler soğuk kalacağı için, herhangi bir hava sirkülasyonunda(kapı açılması gibi) ortama yeni soğuk hava girecek(çünkü biliyorsunuz ısınan hava yukarı çıkar, çıkamazsa da soğuk havayla yer değiştirir).

İşte bunu kastetmiştim.

3000 lik ufo aldım:D

Bürom tam 30 m2, karşımda bir ufo(3000 w) ve bir klima, yan bölmede de veito(2500 w) diye bir ısıtıcı var.( Büro ortadan ikiye bölünmüş vaziyette ama tam olarak değil bir dolapla, diğer tarafa geçiş için 2 metrelik bir mesafe var.Arada kapı yok.)Ne veito ve ufo klimanın yaptığı gibi ısıyı dağıtmıyor. Gördüğü yerler sıcak gerçekten ama mesela masanın altında olan bacaklarım üşüyor. Hem de sanıldığının aksine hiç de ekonomik değil. Saatte 3 kw ekonomik mi olur. :) En iyisi inverter özelliğine sahip kışın -15 e kadar çalışan A+ enerji tüketimli bir klima almak. Tabii ki tuzlu ama bence ufodan çok daha memnun olursunuz.

2200 yeterli gelebilirdi... ev gibi dükkanı 2 tane 2200 ısıtıyor rahat ama elektrık kol gıbı maaşallah :D

Geri