twinport

selimkocer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar motor farkı ?

arkadaşlar eco motor ile twinport un farkı ne bilen varmı beni aydınlatırsanız sevinirim.

twinport motorlarda subap zamanlamaları farklı,yüksek devirlerde subaplar biraz daha fazla açık kaldığı için daha fazla güç üretilebiliyor.En basit açıklaması bu...

eco:1.6 100hp
twin:1.6 105hp bildiğim tek fark bu

aynen katiliyorum ama benimki hem twinport hemde ecotech ne olacak simdi

benim bildiğim twinport biraz daha az yakıyor

Ekşi sözlük saolsun...

opel'in geliştirdiği, 2004'ten itibaren corsa ve yeni astra'da hayata geçirdiği akıllı yakıt tasarrufu teknolojisi. euro 4 emisyon standartlarına uyumlu bu motor teknolojisi, değişken emme manifoldu ile yüksek egzoz gazı devridaim sistemi yardımı ile beygir gücünü düşürmeden yakıt tüketimini önemli ölçüde azaltır.

100 km.de ortalama yakıt tüketimi 1000 cc motorlarda* beygir gücü 58 hp'den 60 hp'ye çıkarken 5.5 litreden 5.3 litreye, 1400 cc motorlarda* * 90 hp beygir gücü aynı kalarak 6.8 litreden 5.9 litreye, 1600 cc motorlarda* ise beygir gücü 100 hp'den 103 hp'ye çıkarken 7 litreden 6.6 litreye düşmüştür.

Moderatör tarafında düzenlendi:
hayırlısı olsun

ya çok bi fark yok anlıycağın

opelengine1nv9.jpg

fark resimde güzel anlatılmış. Normal kullanımda yollardan biri kapanıyor daha düşük yakıt tüketimi ve daha verimli yanma sağlanıyor.

arkadaşlar twinport ecotech'in gelişmişi denilebilir yani bütün twinport'lar ecotech dir...

Geri