TuvTurk Ankara İzlenimlerim

viper&viper

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bugün nihayet aracımın muaynesini yaptırdım. İşte izlenimlerim:

Muayne için İstanbul yolundaki TuvTurk 'e gittim. Sabah saat 9 gibiydi. Yeni gelenleri bir görevli otoparkın en arkasına alıyor. Sonra siz belgelerinizle araç kabule gidiyorsunuz.

Ordaki q-matik'e araç plakasnı tuşluyorsunuz, size bir sıra numarası veriliyor. Bu numara yandığında (aynı banka hesabı) sizi çağıran vezneye gidiyorsunuz. burada göstermeniz gereken 2 belge var. Biri ruhsat diğeri trafik sigortanız. Ben nolur nolmaz diye vergi dairesinden aracın borcu olmadığına dair muayne izin belgesi de almıştım. Ama veznde bilgisayardan zaten bunu kontrol ediyorlar. 123,90 muayne ücretini yatırıp çıkıyorsunuz.

Görevli sizi araçların muynesinin yapıldığı hangarların önünde daha yakın bi yere park ettiriyor. Hangarın 6 girişi var, bunların üzerinde sizin q-matik aldığınız numarlar yanıyor. Numaranız gelince ilgili hangara gidiyorsunuz. Burada bir görevli gelip aracı sizden teslim alıyor.

Siz hangarın diğer tarafında aracınızı bekliyorsunuz. Ama hangarın camlarından içeride yapılan işlemleri incelemeniz mümkün. Öyle sağda solda anlatılan gibi araca zarar verecek hiçbir şey yapılmıyor. Genel olarak alt takımlar inceleniyor, akslar vs kontrol ediliyor. Fren dengesi ölçülüyor. Lastik diş derinliklerine bakılıyor. En son olarak da aydınlatma ekipmanları kontrol ediliyor.

Bu işlemler bitince sizi içeri alıyorlar, arabayı başka bir otoparka çekip bekliyorsunuz. 5-6dk sonra muayneyi yapan görevli gelip size hazırladığı belgeyi veriyor. Eğer araç kusursuz veya hafif kusurlu ise plakaya hologram yapıştırıyorlar ve işleminiz bitiyor.

Eski sisteme göre gayet düzgün işliyor. Ben gittiğimde sabah 9'du sıra numaram 46 olmasına rağmen yaklaşık 40 dakika sona aracımı teslim aldım. Fren lerde ufak bir dengesizlik, far açısında ufak bir sapma ve motor no bulunamadı kusurları rapora yazılmış. Sonuçta hafif kusurlu olarak aracım muayneden geçti.

Yanımdaki bir amca da ford connect ine sonradan merdiven taktırmış. Raporunda parça izinli değil ama trafiği tehlikeye atacak engel teşkil etmemektedir yazmışlardı. Sonradan takılan paçaların kontrolleri belilrli kurallara uyduğu sürece sorun çıkmıyormuş, öyle dediler.

Hadi geçmiş olsun, önümüzdeki ayda ben gidecegim.Bu arada trafik setinde boyunduruk gibi malzemeler istediler mi ?
İki hafta önce internette okudugumda 15 Marttan itibaren randevulu sisteme geçeceklerini belirtiyorlardı. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Şu an randevu yok. benim tarik setinde zaten boyunluk vs vardı. Zaten Tuvturk ün istediği trafik setleri paket halinde her yerde satılmaya başlanmış:) Benden özel olarak o var mı bu var mı diye sormadılar, ama araç içeri alınınca bagajı açıp bakıyorlar.

hadi geçmiş olsun. darısı başımıza.

iyi korktuğumuz gibi değilmiş demek ki :)

lastikler sökülüyormu?

Walla benim gittiğim istasyonda sökmediler.

çünkü benim jantları sökerse birdaha geri takmaya pek uğraşamaz da bayağa bir uğraşır da

Geri