Tüvden Km Bilgisine Ulaşma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yalçın bey yine de teşekkür ederim zaten ben dosya olarak evrakları elimde tutuyorum da merak ettim bir bakayım dedim ama sanırım sağlıklı bir sorgulama biraz zor gibi.

bu ilk muayeneye kadar adamlar senede 100 bin yapıp kmyi düşürseler demek ki vay halimize insan kendi kardeşine de güvenemez hale geldi ya güzel ülkemizde:mad:

Hiç kimseye güvenemezsin, komşuna bile güvenmeyeceksin. Atıp tutarlar " ben o arabanın geçmişini biliyorum kazasız boyasız.." diyenler bile çıkıyor. Tanıdığım bir adam arabamın rengine kadar aynısının komple boyalısını komşusuna sattı. 3-4 ustaya gösterip yetinemeyip expertize bile sokmuşlar boyayı bulamamışlar :D Muayeneden önce km düşürme olayı çok daha basit şey yani, dönen olayların yanında devede kulak

Yalçın bey yine de teşekkür ederim zaten ben dosya olarak evrakları elimde tutuyorum da merak ettim bir bakayım dedim ama sanırım sağlıklı bir sorgulama biraz zor gibi.

Rica ederim nadir bey. Evet sağlıklı bir bilgi çıkmayacak. Aslında km falan çıkması lazım sorgulayınca.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 00:14 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 00:08 ----------

Hiç kimseye güvenemezsin, komşuna bile güvenmeyeceksin. Atıp tutarlar " ben o arabanın geçmişini biliyorum kazasız boyasız.." diyenler bile çıkıyor. Tanıdığım bir adam arabamın rengine kadar aynısının komple boyalısını komşusuna sattı. 3-4 ustaya gösterip yetinemeyip expertize bile sokmuşlar boyayı bulamamışlar :D Muayeneden önce km düşürme olayı çok daha basit şey yani, dönen olayların yanında devede kulak

Evet kimseye güvenilmeyeceği aşikar. Yalnız araç garantileri en az 2 yıl ki oda belirli sayıdaki markada kaldı. Yani araç servise girmek zorunda garanti için sonrasında da tüvtürk te km kaydının alınması sahtekarlara yapacak çok bişey bırakmıyor. Ama yinede istendikten sonra hile herzaman yapılabilir. Servise sormadan araç asla almamak lazım. En azından kayıtlarını incelemek lazım.

Satıcı kişinin vicdanına kalan bir durum bu işler. Şahsen ben araçlarıma ne yapım yaptırdı isem evrakları elimde alacak adama da aynen şöyle diyeceğim buyur kardeşim aracın evrakları muayene evrakları ahan da plaka ve motor şase numarası istediğin yerden gerekli kontrolleri yap sonra gel aracımı alacak isen al. Sonra dan boş beleş işler olmasın...

Ben honda yı satarken aynı sizin yaptığınız gibi yaptım. Arabanın sigorta ve kasko evrakları bile duruyordu Hatta aldığım benzin fişlerini bile saklıyordum bir ara ama onlarda belli bir süre sonra silindiği için biriktirmekten vazgeçtim.:) Alan kişi servise bile götürmedi aracı.

Ben honda yı satarken aynı sizin yaptığınız gibi yaptım. Arabanın sigorta ve kasko evrakları bile duruyordu Hatta aldığım benzin fişlerini bile saklıyordum bir ara ama onlarda belli bir süre sonra silindiği için biriktirmekten vazgeçtim.:) Alan kişi servise bile götürmedi aracı.

Bende zaten bu durum saplantı halinde ne yaptım ise kayıt altında olacak ki istediğim zaman ne yaptıklarımı göre bileyim...

Alan kişi de ona göre görsün alsın...

Arkadaşlar 5664 sistemi Ulaştırma bakanlığına aittir. TüvTürk'ten aldıkları bilgiye göre KM bilgileri gönderilir.

Ama şöyle bir durum var. Araç daha önce ya başka plaka ile muayeneye girdi ise ya da plaka üzerinden değil de şasi numarası üzerinden muayene yapıldı ise sms aracılığı ile gelecek olan bilgi sizi yanıltabilir.

Ayrıca 2011 yılından önce yapılan muayenelerde KM bilgilerinde hata olabiliyordu. Bu nedenle o zamanki bilgiler de hatalı olabilir.

Eğer ki hata olduğunu düşünüyorsanız size en yakın olan muayene istasyonuna giderek dilekçe ile talepte bulunuyorsunuz. Sonra sistemden kontrol edip hatalı işlem yapıldığına kanaat getirirse istasyon, Ulaştırma bakanlığı tarafından verilen onay dahilinde; "bla bla" tarihinde yapılan muayenede "bla bla" olarak girilen km bilgisi yanlıştır, olması gereken km bilgisi yaklaşık olarak "bla bla" dır gibi bir belge verilir.

KM bilgisini en net şu şekilde öğrenebilirsiniz;

Aracı en son muayeneye getiren kişi ve ya aracın sahibi herhangi bir muayene istasyonundan geçmiş muayene raporlarını alır ve bu raporlar üzerinde km bilgileri zaten yazar.

5664 hizmeti bu kadar pahalı olmamalı. Herkes tüm araçların geçmişi hakkında kolayca bilgi sahibi olabilmeli diye düşünüyorum. Böylece mağduriyet en aza indirilmiş olur!

5664 hizmeti bu kadar pahalı olmamalı. Herkes tüm araçların geçmişi hakkında kolayca bilgi sahibi olabilmeli diye düşünüyorum. Böylece mağduriyet en aza indirilmiş olur!

Ücret olarak ne kadar?

Hasar 4 TL Nadir abi. Hasarla birlikte aynı zamanda son 2 yılın Km bilgiside geliyor. Bazı sorgulamalarda Km gelmiyor,sadece hasar geliyor. Peder beyin Toros'u sorgulamıştım, Km gelmemişti.

Geri