TUV Türk'ten beklemediğim kusurlar

okanyuksel

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,

LPG dönüşümünü geçen hafta yaptırdığım aracı TUV Türk'e muayeneye götürdüm. LPG konusunda bir kusur çıkmadı ancak beklemediğim "hafif kusur"lar geldi.

Aracım Mayıs 2015'te 0 KM aldım, ancak beklemediğim 2 kusur çıktı:

- Kısa huzmeli far: ayarı çok yüksek

- Uzun huzmeli far: yönü hatalı (Sol farda yüzde 4.4 sapma var görünüyor.)

Sizce ne yapmalıyım? Sizin başınıza da geldi mi? Gelecek hafta 15.000 KM bakımına gideceğim. Garantiden bunların düzeltilmesini talep etmeli miyim?

Hiç bir şey yaptırma o iki kusur her zaman dile kaleme dolanmış kusurlar. Salla gitsin.

Merak etmeyin onların far ölçüm cihazı bozuk veyahut neye göre ölçüm yapıyorsa tr de ki çoğu araca aynısını çıkarıyorlar. Kendi aracımı servis bakımında far ayarına kadar ayarlattim aynı hafif kusurları çıkartılar. Bu eksi sözlük ve diger sosyal medyada alay konusu dahi geçiyor :)

Birde lpg etiketi yok kesin yazarlar hehe yav benim yedek lastik yerinde lpg tankı var yedek lastik yok adamlar yedek lastik uygun montaj yada buna benzer bir şey yapmışlardı hehehe olmayan şey hehe

Aracımın farları fabrikadan cıktığı gibi ancak ilk muayeneden bugüne sürekli kısa far yönü hatalı hafif kusuru ile geçiyor aracım hatta bir iki muayenede de sağlam gecti boşverin çok takmayın.

bosch car serviste lazerli aletle ayar yaptırdım onada hatalı dediler tüvde. ayarı kaçmış tüvün :D

.............

- Kısa huzmeli far: ayarı çok yüksek

..............

Her şey bir yana da far ayarının çok yüksek olması karşıdan gelen araç sürücülerini rahatsız eder, Allah korusun kazaya bile neden olur. O nedenle ben far ayarını yaptırın derim.

Benimde geçen hafta muayenede aynı şekil kısa hüzmeli far ve sis lerde sapma var hatasını buldular :)...demekki araçta gerçekten bi hata bulamayınca adet yerini bulsun diye yazıyorlar.Hatta benim önümde bir arabada arka koltuk kemerlerinden birinin içine 5 kuruş girmiş kemer kilitlenmiyor diye aracı git yaptır gel diye gönderdiler ....adam 3 dk sonra isyan ederek geldi kemer bozuk değilki çocuklar içine para sokmuş çevirdim tokayı para çıktı kemer çalışıyor bunun için beni niye gönderdiniz diyerek isyan ediyordu.

300 km deki Pickup in senelik muayenesini gümrük girişi baz alındığı için mecburen yaptırmıştık. Arac yeni olduğu için herhangi bir darbe almadı sadece uzun yolda kullanılmıştı hatta sis farlarını yakmadik bile. Tüm far ayarları hafif kusurlu çıktı, bence kafaya takmayin!

Bende de hep aynı, hüzmeli far ayarsız. Bundan hafif kusur yiyen yok herhalde. Eğer farlar yukarda ise içerden tuşla biraz aşağı indirin yeter.

Geri