tütün yaprağı arıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aspirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aspirin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam millet. forumda her ilden adam mevcut. işlenmemiş tütün yaprağı arıyorum. samsunda trabzonda ve doğu illerinde oturan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?? ankarada satılan yer varsa oda olur. işlenmemiş kesilmemiş tam halde tütün yaprağı.

Son düzenleme:
selam millet. forumda her ilden adam mevcut. işlenmemiş tütün ......... arıyorum. samsunda trabzonda ve doğu illerinde oturan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?? ankarada satılan yer varsa oda olur. işlenmemiş kesilmemiş tam halde tütün yaprağı.

Arkadaşlar, yazdıklarımızı son bir kez kontrol edelim yayınlamadan önce. Tek harf çok şeyi değiştiriyor. :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
sene olmuş 2013 hala böyle şeylere gülen var

Ulus' ta sigara sarmak için tütün satan yerler var. Belki oralarda vardır. Gidip birebir araştırıp sormak lazım.

sene olmuş 2013 hala böyle şeylere gülen var

3013 de olsa gülerim. :)

İnsan aklına her geleni, her yerde olduğu gibi söylüyor mu? Söylemiyor.

Yazdıklarını da kontrol etmek mecburiyetindedir. Kontrol olmazsa böyle komik durumlar ortaya çıkar. Şahsınızla ilgili değil, milletimizin büyük bölümü böyle...

Avrupa Birliği uyum yasaları nedeniyle tarıma kota konmadan önce İzmir'de köyde tütün yetiştiriciliği yapıyorduk. Seyretmesi bile keyiflidir kurumuş tütün yapraklarının. Koca bir bahçe ipe dizilmiş sapsarı yapraklar.

Avrupa Birliği uyum yasaları nedeniyle tarıma kota konmadan önce İzmir'de köyde tütün yetiştiriciliği yapıyorduk. Seyretmesi bile keyiflidir kurumuş tütün yapraklarının. Koca bir bahçe ipe dizilmiş sapsarı yapraklar.

bi devlet kendi memleketinde üretilen bir ürüne neden kota koyar ki. aynı sey fındıkta da geçerli. fındığın %70 i türkiyede üretilir. ama 3 sene önce devlet fındık arazilerine baska ürünler ekilsin diye teşvik verdi. bütün dünya elinde cok olan ürünün tekeli olur. dünya fiyatını o belirler. ama türkiye gibi 60 yıldır gelişmekte olan 3. dünya ülkeleri dış ülkelerin lafıyla kendi ürününü yasaklar. samanı bile ithal eder olduk diyecek başka laf yok zaten.

yaprakları puro sarmak için kullanacağım. sence nasıl olur. tütüne yabancı biri değilmişsin.

3013 de olsa gülerim. :)

İnsan aklına her geleni, her yerde olduğu gibi söylüyor mu? Söylemiyor.

Yazdıklarını da kontrol etmek mecburiyetindedir. Kontrol olmazsa böyle komik durumlar ortaya çıkar. Şahsınızla ilgili değil, milletimizin büyük bölümü böyle...

insann aklına geleni söylemesiyle yazarken tek harfin yanlış cıkması aynı şey mi? kendi kendine cevabı vermişsin zaten. herneyse böyle boş konuşacaksan yazma konu için herhangi bir şey.

bi devlet kendi memleketinde üretilen bir ürüne neden kota koyar ki. aynı sey fındıkta da geçerli. fındığın %70 i türkiyede üretilir. ama 3 sene önce devlet fındık arazilerine baska ürünler ekilsin diye teşvik verdi. bütün dünya elinde cok olan ürünün tekeli olur. dünya fiyatını o belirler. ama türkiye gibi 60 yıldır gelişmekte olan 3. dünya ülkeleri dış ülkelerin lafıyla kendi ürününü yasaklar. samanı bile ithal eder olduk diyecek başka laf yok zaten.

yaprakları puro sarmak için kullanacağım. sence nasıl olur. tütüne yabancı biri değilmişsin.

Bacanağım Ordu'lu, fındık üreticiliği yapıyorlar. "Fındığa devlet para vermiyor artık, kivi para ediyor, mecburen fındık ağaçlarını söküp kiviye döneceğiz. Zaten memlekette bir Ordu bir de Sakarya'da ticari anlamda fındık üretimi var, Ordu'lu fındıktan çark ederse fındık memlekette karaborsaya düşer." diyor.

Biz tütünü sadece üretip kurutup satardık, hiç denemedim puro nasıl sarılır diye. Üreticilik zamanımda sigara kullanmadığım içindir belki :)

Yapraklar yaş mı? kuru mu olacak?
Hafta sonları Uşak Kula civarında ava çıkıyorum etrafda tepelerde tütün tarlaları var ama tütünlerin hepsi
toplandı gibi..

Geri