türkiyem de yabancılaştık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SANCAR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çok haklısın. Söylediğine sonuna kadar katılıyorum.

eyvallah arkadaşım

ben de bir öğretmenim ama şunu söylemeden geçemeyeceğim eğitimli insanlar yabancı kelimeleri daha çok kullanıyor eğitimsiz insanlar öztürkçe konuşuyor öyle değil mi ? gidin köylere konuşulan dil bozulmamıştır.Bir de arkadaşlar maalesef bu kaçınılmaz bir şey güçlü toplumlara özeniyor insanlık ve dilini de onlara uydurmaktan vazgeçmiyor bundan 70 80 sene evvel de fransızca üstünmüş ne kadar eğitimli insan varsa aralara fransızca sözcükler koyarmış bence ilk önce ekonomiyi düzeltmeli insanların kişi başına düşen gelirlerini 10000 dolara çıkarmalı insanlar aşağılık takıntılarını yenerse bu yabancı kelimeleri kullanmaktan vazgeçer öyle kuru kuru vatan millet sakarya edebiyatıyla bu işler olmuyor üst sınıf bu alışkanlıktan vazgeçerse yeni zenginleşecek kesimde bun yapmayacaktır bi de arkadaşlar benim en nefret ettiğim durumu söyleyeyim didimde gurbetçiler (hepsi diyemem bazıları)plajda markette sokakta her yerde almanca konuşuyorlar işte bence esas kokuşmuşluk burada insanlar kendi memleketlerinde almanca konuşmayı güzel buluyorlar eskişehirde üç yıl devletin öğrenci yurdunda kaldım kırgız öğrenciler bizim binanın üçte biri kadar vardı arkadaşlar inanın hepsi rusça konuşuyorlardı insanlar kendilerini bir toplumdan aşağı gördükçe bu devam edecek bence
+10000 benimde en sinir olduğum olduğum mevzulardan birisi:alkis:

Geri