Türkçe Nasil Katlediliy0r

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan coleman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
döncem ben sana..
kırcanmı belimi...

Yıl: 1975
"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Ne yapacağıma karar veremedim,heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum,yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim.."

bence en güzel konuşma tarzı bu..çok asil ve kibar.

Valla ne demeliyim ki? Dilini böyle kullananın namusundan da şüphe duyarım ben.Dil namus değil midir?

"Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden.. Off, ay dont nov âbi yaa.. Ama o da bana öyle baktı, if so âşık len bu manita.. 'Hay beybi..'"

ben bunu ilk bakista Kürtce sandim...​

insaf beee
allahım bizi böyle yapmasın

çok iyibir konuya değinmişsin.ne oldu bu insanlar böyle.artık tarz zannediyor böyle konuşanlar kendini.ve televizyonlarda sanatcı dediğimiz kaplama insanlarda bbunu körüklüyor.yazık.bazı yerlerde böyle konuşan insanları görüyorum işim gereği.sohbet etmemiz gerekiyor ister istemez.ama böyle konuşan birini görünce bir türlü ısınamıyorum kendisine.allah sonumuzu hayır eylesin

Karamanoğlu Mehmet Bey in kemikleri sızlıyodur mezarında şimdi ... :mad: :( :cry:
o kim abii:confused: :confused: :confused:

ne yazık ki güzelim Türkçemize her geçen gün bu ve buna benzer argoca kelimeler eklenecektir, bunu da ne ben, ne siz, ne de Türk dil kurumu engelleyebilecektir, etrafımıza bakalım arkadaşlar milletçe kitap okumuyoruz, konuşurken aynı kelimeleri kullanıyoruz(ben de dahil), kelime dağarcığımız maalesef yüzlerce kelimeden ibaret(ONBİNLERCE OLMASI GEREKİRKEN). paparazzilerdeki olaylar, diyaloglar, atışmalar, hakaretler hayatımızı ve Türk dilimizi çok olumsuzca etkilemektedir, saygılarımla.

Geri