Turbolular! Kontak kapatmadan önce ne kadar bekliyorsunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Abarth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2 dk kdar bekliyorum stop etmeden

anında stop edıyorum

şahsen hiç beklemiyorum araç 87000 de hiçte bişey olmadı...

turbo timer gerekli bişi :)

zaman önemli değil sanırım araç normal rölantide çalışır hale gelince stop edilebilir anında stop etmek de tabii ki çok zararlı 1 haftada 4 turbo değişen biri olarak iyi biliyorum, turbolarınıza iyi bakın,iyi davranın sadece turbo kendini bozmuyor intercoolere,katalitik konvertöre ve motora da hasar verebiliyor maalesef

benimde vectradan önceki arabam megane 2 sedan 1.5 dci dı.bir yılda 35.000 km yaptım.ve bu bir yıl boyunca 3 kez turbo hortumunu yırttım.bir defada içindeki pervane kırıldığı içinde kendisini değiştirdim.o yüzden arabanıza dikkat edin,hiç olmazsa çalıştıktan sonra ve stop etmeden önce 10-15 sn bekleyin.arabanızı sürekli 3500 devirin üstünde kullanmayın.en son bi vectranın peşinde sabahın altısında otobanda turbo hortumunu patlattığım için biliyorum,turbonuza gerekli özeni gösterin.hortum patlarsa turbosuz 1800-2000 devirlerde gidebiliyorsun ama içindeki pervane kopunca böyle bir şansın olmuyor.

torbo timer nedir arkadaşlar, nasıl uygulanıyor?

hiç beklemem

turbo işte masrafı ayrı yok bekle istop et falan:D:D:D

bohem bir hayat...

normalde 1 dk, uzun yoldan geldiysem 2-3 dk rölantiden sonra stop ediyorum. hep dikkat ederim.

Geri