Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Turbolular! Kontak kapatmadan önce ne kadar bekliyorsunuz?
Merak ettim. Ben eğer durmamdan kısa süre önce turbo açılmışssa yaklaşık 40sn, eğer turbo açılmadan yanaşmışsam yaklaşık 15-20 sn kadar bekliyorum sizler neler yapıyorsunu?
çok hatalı evet ama dizel aracımda buna hiç dikkat etmem. Km si 140 bin oldu hala da bi şey olmadı zaten. fazladan 5-10 bin km gitsin diye de işin gücün arasında onla uğraşamam..En güzeli turbo timer.
araçla kısa mesafe yaptıktan sonra yada normal seyirden sonra park edeceğiniz yerde 30 - 60 sn beklemek faydalıdır çünkü amaç stop ederken turbonun içindeki basınçlı havayı turbonun içinden atmak ve türbin ve compresör pervanelerin ömrünü uzatmaktır...
çalıştığım yerin servis arabasını servise götürmüştüm 1.9 dci motordu. servisin önerisi şu: arabayı çalıştırdıktan 10-15 sn sora hareket etki turbo kendini yağlasın dedi istop etmeden öncede 10-15 sn bekleyip öyle istop etmemi söylediler. böyle yapmazsan turbo erkenden mefta olur dedilerdi