Turbo Sorunu...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolga950
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende de oldu değiştirmen daha mantıklı çünki şimdi intercooleri,varsa katalitik konvertörü de temizletmen gerekecek zaten turbo tamiratı zor hatta pek faydalı değil revizyonlu turbo alma sakın ucuz diye bana serviste 4500 ytl dediler mitsubishi marka turboya ben dışarıdan 800 ytl ye aldım

CEngiz abi intercooler (soğutucu) yani katalitik konvertörle ne alakası var anlıyamadım...sanırım demek istediğin şöyle turbo yağ çektikten sonra ekgsozdan beyaz duman atıyorken katalitik konvertördeki malzemenin yapısını bozabilr demek istedin sanırım ama fazla uzun beyaz duman atarak bekletmezsen birşey olmaz kat.konvertöre...ayrıca revizyonlu alma demişsin tabi sıfır fabrika malı gibi olmaz ama iyi ustada yaptırırsan makul bir fiyata alırsın turboyu ...ayrıca CEngiz abi sen kendi arabana iyi fiyata almışın turboyu 4.500 milyar opelin minibüslerindeki turbo etmez:D saygılar...

sanırım dediğin gibi oldu çünkü son bakım yaptırdığım yer sürekli gittiğim servisim değildi ve çok fazla yağ komuş olabilir.peki yerine göre aracı zorlayarak son hızlarda kullandığımda oldu bundan kaynaklanan bişey olmuş olabilirmi? yoksa sadece yağlanmasının sebebi motordaki yağın rolü diyebilirmiyiz?

Eyüp abi sesin yapmasının sebebi türbin yada kompresör kanatçıkların dağılmasından ibarettir yani... istavroz dağılmış derler ... tamiratı var diye biliyorum...turbolar pahalıdır o yüzden turbo dizel araçlar biraz nazlıdırlar...saygılar...
Turboyu garanti akpsamında değiştirdik araba garantiliydi. Servis çözüm bulamadı yenisi sipariş edildi garantiden takıldı. (renault trafic 1.9 dci 100hp)

sanırım dediğin gibi oldu çünkü son bakım yaptırdığım yer sürekli gittiğim servisim değildi ve çok fazla yağ komuş olabilir.peki yerine göre aracı zorlayarak son hızlarda kullandığımda oldu bundan kaynaklanan bişey olmuş olabilirmi? yoksa sadece yağlanmasının sebebi motordaki yağın rolü diyebilirmiyiz?

evet ustam olabilir yağın rolü çok fazla...

Turboyu garanti akpsamında değiştirdik araba garantiliydi. Servis çözüm bulamadı yenisi sipariş edildi garantiden takıldı. (renault trafic 1.9 dci 100hp)

hım.. abi ben renault bölümünden geldim araba kaç bin km deydi...zaten dağılan turbo garantisi varsa direk değiştirirler çözüm aramazlar bekleme yani servislerde tamirat yok yani... çözüm bulamadı demiyelim ona garantisi varsa direk değiştirirler...saygılar...

Geri