Turbo selenoid valfi

jackburaks

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar daha önce de açmışlar konu bunla ilgili ama tam emin olamadım o yüzden acıyorum. ilk olarak kontagı ilk çevirip marş basmadan evvel bi vızıltı geliyor aractan bu turbodan diye düşündüm ilk olarak.sonra aracla giderken tüm viteslerde oluyor bu anlık bir düşüş oluyor çekişte ama 1 saniye diyim ben size. belirli bir süre gittikten sonra da ariza lambası yanıyor. duruyorum kontak kapatıp açınca düzeliyor. baktım foruma sanıyorum turbo selenoid valfinde sıkıntı varmış arıza koduna bakmadım henüz. şuan il dışındayım ve servis imkanı zor gibi. bunu hemen yaptırmazsam zararı ne olur bize ?bir süre idare edermi bizi ?

İdare eder,yaptırmassanız ilerde hiç devreye girmeyip turbosuz devam edersiniz. Traktör gibi gidersiniz.

bişi olmazz yani yolda bırakmaz ama kullandıkça bu arıza daha sık tekrarlanır. parça fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 130tl.

arkadaşlar korkuyorum yandıgında arıza lambası durup tekrar çalıştırıorum lamba sönüyor. eğer 15 20 dk beklersem uzun süre yanmıyor fakat durup hemen yola devam edersem 15 20 dk sonra yeniden yanıyor. ben turbo kaynaklı diye anladım ama arıza kodunu almam lazım :(

15-20 dakikada tekrar yanıyosa arıza lambası, parça tamamen işlevini kaybetmiş demektir. en yakın zamanda değiştirmeni tavsiye ederim. aracı yüksek devir kullanırsan daha çabuk arıza ışığını yakar. can sıkıcı bi sorun. her arıza ışığı yandığında motoru kapatman gerek yoksa araba devir almıyor, turbo devre dışı oluyor. aracı yaptırana kadar yüksek devir yapmayıp aracı zorlamamanızı tavsiye ederim. dediğim gibi yolda bırakmaz ama durmadan motor kapatıp açmanız gerekir.

ben çok çektim o parçadan. ilk iki yılda garanti kapsamında 2 kez değiştirdim. garanti bitince kullanabildiğim kadar kullandım. en son kısa aralıklarla arıza vermeye başlayınca değiştirmek durumunda kaldım gene.

fren gaz kontak çevir arza koduna bak

mrb bendede valf sorunu çıktı sanırım..giderken birden bire turbo kendini bırakıyor

2007 astra h dizel valf sıkıntısı

arkadaşlar korkuyorum yandıgında arıza lambası durup tekrar çalıştırıorum lamba sönüyor. eğer 15 20 dk beklersem uzun süre yanmıyor fakat durup hemen yola devam edersem 15 20 dk sonra yeniden yanıyor. ben turbo kaynaklı diye anladım ama arıza kodunu almam lazım :(

mrb ben henüz bir hafta önce aldım aracı birden bire torbo devre dışı kalıyor nasıl bir yol takip etmeliyim

Astra H ise gaz fren metodu ile arıza koduna bakın, netten araştırın kodu. Corsa da arıza koduna nasıl bakılıyor bilmiyorum, onuda araştırıp bakabilirsiniz. Veya en kısa sürede ustanıza gidin.

Geri