Turbo ötüyor ? Nedir Ne yapılmalı,

KKAggressor

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Turbo çok az ötüyor, ben fadrketmedim ustam farketti, nedir ne yapılmalıdır ? herhangibir arıza kodu yok..

Ayrıca bir soru daha, Partikül filtresi ikaz vermeye başlarsa ve tıkanırsa ne yapılmalıdır, illa partikül filtresinin değişmesi gerekirmi , bunun için bir yöntem geliştirildi mi ?

Bir bilen yok mu ?

Hocam turbonun ıcınde pervanesı var ses ondan gelıyor ise turbo sokulup temızlenıyor, bende de aynı durum vardı daha 2 gun once temızlendı arabanın gıdısı vs degıstı..

turbonun az ötmesi normal şirketimizde 4 tane turbo dizel vardı hepsi de ıslık çalar tarzda ötüyordu sizin ötmeden kastınız olması gerekenden fazla ise palleri hasar görmüş ya da pal mili kırılmış olabilir gerçi pal mili kırılırsa rahat emiş yapamadığından araç kasılır ve hızlanamaz bir aracımızda bahsettiğim arıza oldu aşırı ötmeye ve kaçıncı vites olursa olsun araç kasılıp hızlanamamaya başladı bunun üzerine turbo pal milinin kırılmış olduğu ,yağın intercooler ve katalitik konverteri tıkadığı anlaşıldı toplamda bize servis gecmış zaman tam da hatırlamıyorum 4500-5000 TL gibi bir fiyat cıkardı biz de haliyle dışardan garret turbo aldık 900 TL ye ,intercooleri temizlettik,kat iptali yaptırdık sözün özü işten anlayan birine baktırınız turbo arızası şakaya gelmez baya masraf açar turboyu tamir ederiz diyene de itimat etmeyiniz çok hassas olduğundan ülkemizde tamiri mümkün değil revizyon edilirse de kısa sürede tekrar bozuluyor zaten...biz bu aşamada bir turbocuda 2 günümüzü heba etttik adamların bir tane memnun müşterisine denk gelmedik desem yalan olmaz .

turbo değişimi kaatindeyim. revizyon hikaye sadece

Cengiz Bey gerekeni söylemiş,az bir ses normal elliyceksede iyi biri ellemeli,turbo hassas bir parça

cengiz bey tşk ederim, iyi bir turbo cu derken örneğin Turbosan diye bir şirket var bu gibi bir şirket bu işi yapabilirmi ?

turbo değişimi kaatindeyim. revizyon hikaye sadece

Hocam yeni turbo orjinal servis değeri 2600 lira , takılması için ön panelin tamamı sökülüyor, ordaki işcilik vs.. 3000 liraya mal olur ufak bir ıslık sesi için 3000 lira değişime girmek mantıksız gibi geldi bana...

önce bir opel servise göster bakılsın,illa değişecek diye birşey yok,ufak tamirlerde mümkün,ses normalse elletme zaten;)

önce bir opel servise göster bakılsın,illa değişecek diye birşey yok,ufak tamirlerde mümkün,ses normalse elletme zaten;)

eyvallah :D götüreyim servise :D

ancak benim korkum Konya Özkaymak Opel servisi inanılmaz derecede kazıkçı, Delphi marka fren balatası internette 70 lira, Servis 175+40 = 215 lira para istiyor :D

neyse dediğiniz gibi servise götüreyim.

cengiz bey tşk ederim, iyi bir turbo cu derken örneğin Turbosan diye bir şirket var bu gibi bir şirket bu işi yapabilirmi ?

Hocam yeni turbo orjinal servis değeri 2600 lira , takılması için ön panelin tamamı sökülüyor, ordaki işcilik vs.. 3000 liraya mal olur ufak bir ıslık sesi için 3000 lira değişime girmek mantıksız gibi geldi bana...

ustam aslında ağlamada bi problem yok ağlamadan ağlamaya değişir tabi.

Geri