Arkadaşlar merhaba;
dün itibari ile aracimin muayenesi gelmişti. Daha önce taktirmiş olduğum tüp ile birlikte ruhsatada işlenmesi gerekiyordu. Bu işlemleri bu sabah tamamladim ve iki sene boyunca rahatim.
şimdi belki yardimci olur diye yaptiklarimi paylaşmak istedim.
1- dün öncelikle tüpü taktirdiğim yere gidip tüpün projesini aldim.
2- ordan çiktim ve şoförler odasina giderek ek-1 aldim.
(şoförler odasinin önünde elemanlar var. Onlara hazirlattim)
3-ordan makine mühendisleri odasinin sizdirmazlik raporu veren istasyonuna gittim.baktilar sikinti çikmadi sizdirmazlik raporu aldim.
4-burdan çiktim ön muayeneci olan bi arkadaşim vardi. Ona uğradim aracimi ön muayene yaptirdim. (far ayari vs.)
5- ardindan randevu almadan muayene istasyonuna gittim.
(randevu almadiğim için sondan üçüncü kişiydim.)
6- muayene bitti ama zaman kalmadiği için bu sabahta trafiğe gittim. Ruhsatin tek yaprağini değiştirdim.
Aracimin artik muayenesi yapilmiş ve tüpü ruhsata işlenmiş oldu.
Masraflar;
Yapacak arkadaşlara yardimci olmak amaciyla açtim.
Başka konu varsa silinebilir.
Teşekkürler.
dün itibari ile aracimin muayenesi gelmişti. Daha önce taktirmiş olduğum tüp ile birlikte ruhsatada işlenmesi gerekiyordu. Bu işlemleri bu sabah tamamladim ve iki sene boyunca rahatim.
şimdi belki yardimci olur diye yaptiklarimi paylaşmak istedim.
1- dün öncelikle tüpü taktirdiğim yere gidip tüpün projesini aldim.
2- ordan çiktim ve şoförler odasina giderek ek-1 aldim.
(şoförler odasinin önünde elemanlar var. Onlara hazirlattim)
3-ordan makine mühendisleri odasinin sizdirmazlik raporu veren istasyonuna gittim.baktilar sikinti çikmadi sizdirmazlik raporu aldim.
4-burdan çiktim ön muayeneci olan bi arkadaşim vardi. Ona uğradim aracimi ön muayene yaptirdim. (far ayari vs.)
5- ardindan randevu almadan muayene istasyonuna gittim.
(randevu almadiğim için sondan üçüncü kişiydim.)
6- muayene bitti ama zaman kalmadiği için bu sabahta trafiğe gittim. Ruhsatin tek yaprağini değiştirdim.
Aracimin artik muayenesi yapilmiş ve tüpü ruhsata işlenmiş oldu.
Masraflar;
- ek-1 = 10 tl (esasinda 0,45 krş kağit doldurmasini kendin yapabilirsin ama ben uğraşmadim 10 tl verdim hazirladilar getirdiler)
- sizdirmazlik = 25 tl
- muayene 137,50tl (2000 model astra 1.6 gl için)
- ruhsat = 50 tl (tek yaprak diğer yaprağimda yer olduğundan değiştirmeye gerek yok dediler.)
Yapacak arkadaşlara yardimci olmak amaciyla açtim.
Başka konu varsa silinebilir.
Teşekkürler.