tüplü araçlarda gaz kokusu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hüsom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hüsom

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar araç ilk çalıştığı anda burnumuza gelen gaz kokusu normalmidir yoksa kaçak durumundamı böyle olur kısa süre sonra bu koku kayboluyor cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

zengin karışımdan dolayı olur... aslında ilk çalıştırdğınızda arabanın benzinle çalışması lazım... eğer kokuyu azaltmak isterseniz katalitik konvektörü çıkartıysanız onun yenisini alabilirsiniz birde egzoz sistemini kontrol edebilirsiniz kaçak var mı diye... ama araçlar ilk çalıştığında zengin çalıştığı için biraz koku gelmesi normaldir...

bende koku yok masallahı var. montajı yaptırdıgınız yere danışın. kaybetmezsınız.

eğer araba ısındıktan sonra yapmıyorsa kafaya takmamak lazım... vectra kullandığınıza göre aracınızın motoru en az 1.6dır... istenirse ilk başta bile koku gelmeyecek şekilde yapılıyor ama bu fakir karışımla yapılabilir... fakir karışımın motora inanılmaz zararı vardır... kısaca motor içindeki ısıyı artırır... birde aldığınız gazda koku konusunda fark yapar... ucuza satılan gazlar genelde dökme gaz oluyor... her ne kadar dökme gaz ile normal gazın farkı yok dense de dökme gazlarda koku daha fazla oluyor... bunun bilimsel açıklamasını bilmiyorum ama deneyerek gördüğüm bu...

cevaplarınız için teşekkürler

çok nadir olsada özellikle havalar soguk olunca benim arabada da oluyor

arabadan kaynaklanan birşey değil bu koku. gazı aldığınız yerden kaynaklanıyor.
bildiğiniz üzere gaz kokusuzsur. her bayi kaçakların belli olması için gazın içine koku maddesi katar bazı firmaların gazı çok ağır kokuyor kimindede hiç koku duyulmuyor.

ilk çalıştırmadaki gaz kokusu lpg ayarlarının bozuk olmasından kaynaklanıyor. ayrıca bu, aracın gaz tüketiminin oldukça yüksek olduğunun da göstergesidir. en kısa zamanda lpg beyin ayarlarının bilgisayarda yeniden yapılması gerekli. dikkat edin, bu ayarın yapılmasında bilgisayarla birlikte egzos emisyon cihazının da devrede olması gerekli. çoğu lpg'ci bu ayarları yaparken egzos emisyon cihazını kullanmıyor ve ayar da olmuyor tabii.

benim araçta hiç koku duymadım kontrol ettirmekte fayda var.

Geri