- Katılım
- 29 Şub 2008
- Mesajlar
- 348
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
arkadaş lpg ile hiç uğraşma derim tamam ekonomik falanda bende güvenmiyorum.uzun yola giderken içimde hep sıkıntı oluyor.param olsa lpg kesinlikle kullanmam.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
savaş abi kuşkularında mutlaka kendine göre haklısındır ama profesyonel işçilikle ustalıkla bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum.tehlike her zaman her durumda vardırGüvenlik bakımından LPG'ye bir türlü ısınamadım. Ne ben onu sevebildim ne de o beni sevdi. Tehlike her yerde var ama sonuçta sıvının tutuşma süresi ile gazın patlama süresi farklı. Şahsım adına söylüyorum kimse üzerine alınmasın, yakıt giderlerinden sıkıntı duymaya başladığım zaman LPG'li araca değil, dizel araca geçiş yaparım.
benim bildiğim yanlışsam lütfen düzeltin ama lpg kitlerinde zaten ikili üçlü kitine göre güvenlik sistemleri var kaçakda bir şeyde hemen sistem gazı kesiyor zaten.. kaliteli markalarda böyle diye biliyorum..
bunun dışında ben haberlerde pek çok defa kontakdan yada başka sebebden cayır cayır komple yanan araçlar gördüm hiç birinin lpg si patlamadı.. ki araçdan geriye bir şey kalmadı ona rağmen patlamadı..
o hatırlayanlar bilir pkk eylemleri sırasında hani geceleri arabaları monotofla yakıyorlardı o zaman bir aracı yakmışlardı millet araba lpg li diye tırsdı yanaşamadı itfaiyeyi beklediler itfaiye gelene kadar tabi arabadan geriye bir şey kalmadı komple yandı gitti araç ona rağmen tüp patlamadı..
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oto LPG sistemleri hakkında tüm literatürlerde, en az benzin kadar güvenli olduğu bilgisinin yer aldığını kaydetti.
Aydın, çok sayıda trafik kazasında bilirkişilik yaptığına değinerek, şöyle devam etti:
“LPG tankları özel bir saçtan yapılıyor ve benzin deposundan daha dayanıklı. Bazı kazalarda, çarpmanın etkisiyle tankın yerinden kopup uçtuğunu, ancak patlamadığını dahi gördüm. Hatta, Emniyet Müdürlüğü için yaptığımız bir çalışmada, LPG tankına M-16, G-3 ve Kalaşnikof gibi silahlarla, normal ve izli mermi kullanarak ateş ettik. Delindi, ancak, patlamadı. Tank delindiğinde, içerisinde sıvı halde bulunan LPG buharlaşırken, anında buz haline dönüşüp deliği tıkıyor. Çünkü buharlaşmak için ısıya ihtiyacı var ve çevresindeki ısıyı emip anında buz haline geliyor. Yani gaz çıkışı dahi olmuyor.”
Aydın, iyi monte edilmiş bir LPG tankının, arkadan çarpma durumlarında insanların hayatını kurtarabildiğini de ifade ederek, “burada önemli olan, kurallara uygun şekilde tankın şasiye monte edilmesi. Doğru monte edilirse, çarpan araçla yolcular arasında bir bariyer görevi görebiliyor. Buna birkaç kazada rastladım” dedi.
LPG'nin patlama değil, benzin gibi yanma özelliği olduğunu ifade eden Aydın, “LPG sıvı halde borulardan geçip motora gelene kadar sorun yok. Motora geldiğinde gaz haline getirilip, öyle püskürtülüyor. O bölgede sorun çıkması halinde tutuşma ihtimali var. Ama bu durum benzin için de geçerli. Zaten LPG tankındaki regülatörde, kaçak ve kaza gibi durumlarda gazı kesen güvenlik sistemleri mevcut” dedi.
Unutmayalım ki; Benzin deposunun saç kalınlığı 1 mm, LPG Tankının Kalınlığı 4 mm'dir.