Tuhaf bir sorun?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EGT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EGT

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese selamlar.Araçta çok değişik bir sorun var.Tamirciye götürdüm bulamadı.Araba ilk bindiğim zaman kontağı çevirdiğimde sorunsuz çalışıyor.Ancak durdurup 5-10 dakika içine yeniden kontağı çevirdiğimde sanki araba benzin yemiyomuş gibi tekliyo tekliyo çalışcakmış gibi oluyo sonra çalışmıyo :( Birkez daha denediğimde çalışıyo.Sizce bu sorun neyden kaynaklanıyo olabilir?

Herkese selamlar.Araçta çok değişik bir sorun var.Tamirciye götürdüm bulamadı.Araba ilk bindiğim zaman kontağı çevirdiğimde sorunsuz çalışıyor.Ancak durdurup 5-10 dakika içine yeniden kontağı çevirdiğimde sanki araba benzin yemiyomuş gibi tekliyo tekliyo çalışcakmış gibi oluyo sonra çalışmıyo :( Birkez daha denediğimde çalışıyo.Sizce bu sorun neyden kaynaklanıyo olabilir?

sıcak motorun zor çalışması genellikle boğulma tabir edilen aşırı benzin girişinden kaynaklanır..

enjektörleri test ettirin,bence sorun enjektörlerde..
damlatıyor olabilirler ve siz 5 dk sonra marşa bastığınızda manifoltta biriken benzin aniden motora girerek boğabilir motoru..uzun bir marşdan sonra fazla benzin atılır çalışmaya başlar ve tamamen düzelir sonrasında..

Nikkfurie çok teşekkür ederim.

Aynı sorun bende vardı. ilk basta servise gitti anlayamadilar sonra usta ile bir tur attim motor isindi sonra sorunu anladıgını soyledi. bana soyledigine gore monifoltu kimyasallarla temizlemisler cok sukur simdi duzeldi. araba sicakken calıssam mı calısmasam mı dıyo du resmen. :) oda duzeldi. yakıt sarfıyatıda gozle gorulur sekilde azaldı bu arada...

Ümitemi gerçekten de yakıt sarfiyatında anormal artış var.

soyle soylim monifolt temizlendikten sonra 34 litre lpg ile en az 20 litre daha fazla gidiyor. bu tesbitim tecrube ile sabittir. aynı zamanda mars daha cabuk aliyor.

Geri