triger seti değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mrdag01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bence değiştir.Çünkü 25000 km de olup 4 yaşını doldurmuş trigeri kopan bir astradan forumda söz edilmişti.

zicirliler 100bin galiba öyle duymuştum

zicirliler 100bin galiba öyle duymuştum

teşekkür ederim leonss öğrendiğim iyi oldu ...he bide bu zinciri değiştiriyorlarmı yoksa kontrolmü ediyorlar zincirlerin ömrü uzun olması lazım...saygılar..

ben 65.000 de değiştirdim...şuan 97.000 de...değiştireli 5 yıl oluyor...napsak acaba :s

Bu konu forumda daha öncede açıklandı daha geniş bilgi için arama yapabilirsin. Triger ömrü 4 yıl yada 60bin km. ile sınırlandırılmış. Hangisi önce biterse onu kriter olarak almak gerekiyor. Benim ki 4. yılını 35binlerde doldurmuştu kıyamadım 5. yılında değiştirdim. Çok yol yapmıyorsan, sürekli dur kalklı güzergah izlemiyorsan (dur kalklarda kayışın yükü artıyor) 5. yılı bekleyebilirsin. Araban genç olduğundan kayışa temas eden dişliler henüz sivri değildir. Benimkinde çıkan kayış iyi gözüküyordu, ustaya bu iyi görünüyor dediğimde gözle, elle anlaşılmaz her an bırakabilir dedi. Neticede kimyasal bir bileşim tabiki hiç kullanmasan bile raf ömrü var, bileşimi bozuluyor. Zincirli olanlar 100bin km. hatta daha fazla değişmeyebilir. Ses yapana kadar değiştirmeyebilirsin ama ses yapınca zinciri hemen değiştir derler.

Bu konu forumda daha öncede açıklandı daha geniş bilgi için arama yapabilirsin. Triger ömrü 4 yıl yada 60bin km. ile sınırlandırılmış. Hangisi önce biterse onu kriter olarak almak gerekiyor. Benim ki 4. yılını 35binlerde doldurmuştu kıyamadım 5. yılında değiştirdim. Çok yol yapmıyorsan, sürekli dur kalklı güzergah izlemiyorsan (dur kalklarda kayışın yükü artıyor) 5. yılı bekleyebilirsin. Araban genç olduğundan kayışa temas eden dişliler henüz sivri değildir. Benimkinde çıkan kayış iyi gözüküyordu, ustaya bu iyi görünüyor dediğimde gözle, elle anlaşılmaz her an bırakabilir dedi. Neticede kimyasal bir bileşim tabiki hiç kullanmasan bile raf ömrü var, bileşimi bozuluyor. Zincirli olanlar 100bin km. hatta daha fazla değişmeyebilir. Ses yapana kadar değiştirmeyebilirsin ama ses yapınca zinciri hemen değiştir derler.

bilgi için tşkler...

zincir 100 bin kmde kontrol ediliyor yaglaniyor eger bir problem varsa degistiriliyor benim bildigim

arkadaşlar triger kayışı 4 yıl veya 60 000 km ötesi yok eğer masrafına katlanacak varsa buyrun

Arkadaşim Benzinli Araçlarda Triger Kayişi 90 Binde Değişir Ama Içim Rahat Etsin Diyosan 60 Binde Değiştir.

ilk değiştireceksen 70-75 bim km ye kadar yolu var.yalnız kafam rahat etsin diyorsan değişecek km ye gelmişsin.

Geri