Triger Sendromu yaşıyorum!

aracı aldığınızda triger kayısının ne zaman değiştirildiğini bilmiyorsanız değiştirmedizde fayda var. ama aracın serviste düzenli olarak bakımlARININ yapılmış olduğunu öğrendiyseniz ve kilometresi az ise hemen değiştirmeniz gerekmiyor... iyi bir usta göz ile de kontrol edebilir yıpranma durumunu... trigeri değiştirecekseniz bile mutlaka serviste değiştirin... ben 2 ay önce değiştirteyim dedim dışarda, adamlar mındar etti arabayı... triger önemli bir parça ihmale gelmez. en ufak sorunu çok büyük maddi zararlara sebep olabilir...

benim vectrayı aldığım adam değiştrimiş trigeri ama değiştiren usta yalama olmuş vidayı takmış arabanın birden devir yükselip istop etmiş babamda tekrar marşa basıyo az kalsın motoru kucağımıza alıyorduk. 250 tl civarı birşey tutuyor değmez değiştirin kafanız rahat olsun...

Triger ömrü 60.000 km ve ya km yi dolduramasaniz bile 4 senedir. 4 seneden sonra metal yorgunluğu olmaktadır. Aslen calışma saati ölçümü gerekir gerekir ama bu da mümkün değildir. Malum araç trafikte rolantide dahi çalışsa triger yıpranıyor. Kimi zaman 5 km yi 1 saatte de gittiğimiz oluyor. Araç 2008 kaçıncı ay trafiğe çıkışlı ise 2012 nin o ayında km dolmasa bile değiştirin derim. O süreden önce panik yapmayın bence.

km nin orjinal olduğuna eminsen 60bini bekle birşey..
ben fabrika çıkışı trigerle 120bin km hiç birşey olmadı ama siz denemeyin...
markası kesinlikle GM olsun
Öyle bişey ki 56 binde triger+ devirdaim pompasını değiştirdim.Tam 117 bin km de triger değişimi için servise yanaştım devirdaim pompasından ses gelmeye başladı. 61 bin km de devirdaim gitti. Orjinal de olsa devirdaim pompasına güven olmaz :)

Geri