Triger kayisi uzerindeki plastik kapak !!

Tayfun Adali

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bilindigi uzere triger kapaginin disinda muhafaza kapagi bulunmakta,bu kapaklarin kayislarin uzerinde olmamasi,yani kayislarin kismen ya da tamamen muhafazasiz olmasi ne gibi sorunlar olusturur?

bilmiyorum ama benimki de açıkta acaba kapağı varmıdır?

Triger kayışı kapağı olması lazım..açıkta olması mazallah içine pislik taş çakıl girse sonuç vahim olur

İşte sonucu. Bizim eski tüfeğin triger koruma kapağı zamanla eskimiş ve uç kısmı içeriye doğru hafif eğilerek kayışa bir miktar yanaşmıştı ama bir sorun teşkil etmiyordu. Trigerin balansı bozulunca kayış kapağa sürterek kapaktan parça koparmış, kayış deforme olunca da motor kilitlenmişti. Kayış kopsaydı hasar epeyce olacaktı. Şimdilik kapağı sabitlemeye çalıştık ama içime sinmediği için yeni kapak arayışları içindeyim.

grnt007q.jpg

Kapaksız triger kayışı soğuktan sıcaktan yağmurdan kısacası herşeyden daha fazla etkilenecek ve ömründen gidecektir.daha kısa zamanda ömrünü tamamlayacaktır.

Evet arkadaşlar aslında ben bu konuyu açarken kendi yaşadığım acı tecrübe ile örnek vererek bilinçli hareket edilmesini amaçlıyordum.Lakin uzun zamandır foruma giremediğim için konuyu tamamlayamadım.Triger alt kapağım olmadan aracımı 5 ay kullandım yağmur yağdı ıslandı güneş açtı kurudu derken İstanbul'a kar yağdı ve 4 gün boyunca aracımı karda bata çıka kullandıktan sonra cenaze için İstanbul'dan Karabük'e gittim.Giderken Gerede de hafif bir uğultu başladı motorda cenazeye yetişmem gerektiği için duymazdan geldim.Cenaze bittikten sonra evime 600 km mesafe de kimselerin olmadığı bir dağ yolunda triger kayışım kar suyundan dolayı pas tuttuğu için kitlenen gergi bilyasından dolayı koptu..105 lira olduğu için pahalı diyerek almadığım triger kapağının bilançosu ise çok acı oldu..Örneğin arabayı İstanbula çektirmek 900 Lira..Siz siz olun triger kayışını,onu koruyan muhafaza kapaklarını mutlaka ciddiye alın..Saygılar

sizi çok iyi anlıyorum,geçmiş olsun.ben de 1 ay önce triger kopardım göcek-inlice rapmalarında.gecenin bir yarısı yolda kaldım.çekici geldi falan,3000 liram gitti.komple motor yaptık astraya.ama benim kapakta sıkıntı yoktu.koptu işte,mekanik!

Geri