" TR'de neden Vectranın Spor modelleri satarken Passatınkiler Satılmıyor?"

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan marikan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaslar bende 2006 yılında 2005 passat exculusıve vardı simdi 2004 comfor vectra var motr yönünden wolksvagen opeli yakalayamaz passat 102 beygirlik 8valf motor vardı:) ki bu motor 87 kullanılmaya baslamıs ama vectra cok atik (1.6 passata göre) mesela pasat özel seri olmasıa ragmen cift bölmekli klima vectra kadar detaylı yol bilgisayarı arka koltuk icn klima ve kalorifer ızgaraları arka icn bardaklık vectra c kadar yumusak elektro hidrolik fireksiyon yoktu ayrıca 215 55 lastikler sadece exculusıve lerde vardı bu saydıgım özellikler vectra c nin en baz modeli yani comfort da bulunuyo fakat halkta bi passat hayranlığıdır gidiyo ben su anda vectrandan cok memnunum karar sizin:)

1.8 TSI 160 hp manuel - 75.267 TL
1.6T 180 hp Cosmo - 57.500 TL

bırakalımda CC daha iyi olsun :)

gecen sene temmuz agustos gibi vergi indirimi ile flexiride lı cosmo 67.000 liraydı

o kadar düşmüşmü fiyatı :S

edit:

Insignia NB 1.6 180 HP - Benzinli Cosmo 68.685

2. edit

kampanyaya girmiş 62 bine iyi düşmüş araç 6-7 bin lira indirim var şuan

Son düzenleme:
VW = Mercedes Değil !!!

Vw Mercedes gibi oldu derken aynı kategoride demek istemedim. Audi, BMW ve Mercedes arasındaki rekabetteki durumdan bahsetmek istedim. 8-10 yıl kadar önce Audı Türkiye Genel Müdürü bir davette ''Şuanda hemen hemen her açıdan mercedesle aynı hatta daha yüksek standartlarda araçlar sunuyoruz üstelik daha düşük fiyata ama ne yaparsak yapalım arkada kalıyoruz'' demiş. Vw' de şu an böyle oldu marka imajı çok yükseldi tabi imajın arkası boş değil oda ayrı mevzu. O yüzden denk markalara göre ( Opel, Peugeot, Ford vs) mücadeleye hep bir adım önde başlıyorlar.

Yollarda sürüyle passat var gt ibaresi olmasada çoğunlukla 2.0 dizel yada 2.0 benzinli. yani 170 hp üstü araçlar. birde vectra nın koltuğuna oturunca hiç şüphesiz kalite hissi veriyor ancak passat ta durum daha farklı kalitenin kitabını yazmışlar direk uzaya gidilebilir hissi veriyor.

170 HP üstü mü?:D 200 hpli kaç tane passat görülmüş?Ayrıca kalite konusunda bence iddalı konuşmayın...Elbette ki kaliteli araçlar ama siz en ful passata oturun sonra bir de en ful vectraya oturun..Ondan sonra kalite konusunda konuşun...;) adam higline 2 ye binmiş 2-3 sene sonra vectra nın comfortunu görmüş.Yorum yapıyor bu arabada kalite yok..Ben çok gördüm duydum bu yorumları...Tamam higline a bindi ya bütün passatlar süper...Bir de passat comforta bin bakalım ne hissedeceksin...İnsanlar çok yüzeysel yaklaşıyorlar araba sektörüne...Araba pazarına gidin aynı bu mantıkta çoğunluk...

Son düzenleme:
tamam,

2.0 TDI 170 hp DSG - 101.675 TL
2.0 CDTI 160 hp Cosmo - 79.598 TL

CC dizelde DSG olmayan yok, normal Passat'ta DSG 5.000 TL farkediyor,
yani CC'de DSG olmasa bile 96.675 TL
arada yine dünya kadar fark var.
ama VW'ci millet sırf adı için boş boş VW'lere binmeye alışmış, 150.000 olsun yine Passat'a o parayı verir.
servis kalitesi farkı felan demeyin, Doğuş'unda ne olduğu belli. servislerde sürünen ve rezillik çeken A6 kullanıcısı bile var. (E segmenti araç..)

Aynen ;) söylediklerinize katılmakla beraber insigniadaki 160 hpli dizel motorda çift turbo var,ekleyeyim...Bunların hepsi kulaktan dolmalık sözler hikayeler...Pssat yokken vectra vardı..Bakıyorsun passatlara 2000-2001 model sis lamabası yok,boralar desen onlar da aynı...ama nedense 20 liradan aşağa değil...Eğer bu insanlar vectra ya da astra koltuğuna oturmuş insanlar olsalardı,kararları zaten wv olmazdı..

1.8 TSI 160 hp manuel - 75.267 TL
1.6T 180 hp Cosmo - 57.500 TL

bırakalımda CC daha iyi olsun :)

ayrıca bu fiyatlar bence düşük..İnsignia nın 2010 yaz-güz fiyatları cosmo donanımda 1.6T motorda 69.221...Bunun üzerine sunrof,navigasyon,infinity ses sistemi,spor koltuklar falan gibi opsiyonel donanımlar eklendiğinde 100 lirayı buluyor...Passatın da 99.900 lira higline 1.8 TSI fiyatı var.Sadece opsiyon larak metalik renk ve sunrof sunuluyor.Onun da fiyatı 4 lira...Yani 103 lira falan yapar.Bu kadar paramö olsun passat almazdım

Son düzenleme:
gecen sene temmuz agustos gibi vergi indirimi ile flexiride lı cosmo 67.000 liraydı

o kadar düşmüşmü fiyatı :S

edit:

Insignia NB 1.6 180 HP - Benzinli Cosmo 68.685

2. edit

kampanyaya girmiş 62 bine iyi düşmüş araç 6-7 bin lira indirim var şuan

Ankara-İstanbul'da herhangi bir bayiye gidin, 58.500'e Cosmo alabilirsiniz, sıkı pazarlıkla 57.500'e iniyorlar. ama VW'nin indirim yaptığı nerede görülmüş :D
115 hp artık gelmiyor, doğal olarak en küçük motorun fiyatını aşağı çekecekler ki arabanın başlangıç fiyatı uygun gözüksün.

ya bu arada gerçekten hangi bayiden fiyat aldığınızı merak ediyorum, vergi indirimi döneminde 67.000 liraya millet full+full 1.6T Cosmo aldılar hatta vergi indirimi bitince bazı akıllılar sahibinden.com'a 70.000 üzerinde fiyatla satılık ilanı koydular:D
şuanda da herkes onu konuşuyor zaten, biz bu fiyatları vergi indirimiyle almıştık muhabbeti var:D

ayrıca bu fiyatlar bence düşük..İnsignia nın 2010 yaz-güz fiyatları cosmo donanımda 1.6T motorda 69.221...Bunun üzerine sunrof,navigasyon,infinity ses sistemi,spor koltuklar falan gibi opsiyonel donanımlar eklendiğinde 100 lirayı buluyor...Passatın da 99.900 lira higline 1.8 TSI fiyatı var.Sadece opsiyon larak metalik renk ve sunrof sunuluyor.Onun da fiyatı 4 lira...Yani 103 lira falan yapar.Bu kadar paramö olsun passat almazdım

1.6T Cosmo - 58.500 diyelim.
Sunroof 2.060
OPC Line 2.882
Ergonomik Spor deri koltuk 4.120
Flexride 2.318

opsiyonlar 11.380 tutuyor. 10.000'e çok rahat verirler. 4.187 liralık DVD800'ü 3.500'e veriyorlar çünkü.

toplam 68.500 diyelim,

DVD800'den daha iyi renkli ekran 2.700

toplam 71.200

istenirse
20" OPC jantlar yaklaşık 4.000
OPC bodykit 6.500

toplam 81.700

full+full, hem içi hem dışı OPC 4.4lük araba 81.700'e geldi. hadi indirimleri silsek bile 85.000 der.
başka neye gerek varki?

opel in çok modellerine bindim hemde güzel modellerine opel i de çok sevmeme rağmen size şu örneği vermek istiyorum. kardeşimde çok temiz kullanılmış ve ilk sahibinden aldığı 2001 corsa 1.4 16v comfort var ( şuan 130.000km). geçen gün egzoz larını bir göstermeye gittikki arka susturucu tamamen çürümüş(içinden) ve birkaç yerde kaçakları falan var. egzozcu ustada yıllardır bu işi yapan bir usta. usyata dedim ki ustam bende de 2001 vw bora comfortline var yarın muayeneye gideceğim egzozları bir gelip göstereyim mi?

Ustanın cevabı: abi opel in egzoz u 10 sene gidiyorsa vw ninki 20 sene gider. hiç gelmene bile gerek yok.

ve öyle de oldu. kardeşim egzoz muayenesinden geçememişti ki egzozcuda yaptırdık ve geçti bende gittim ve problem olmadan geçtim.

sakın arkadaşlar beni taraflı yazıyorum zannetmeyin. ben şahit olduğum bir durumu yazdım.
(bu cevabım vw neden daha çok satılıyor diyen arkadaşlarımız içindi)

Son düzenleme:
Eğer bu insanlar vectra ya da astra koltuğuna oturmuş insanlar olsalardı,kararları zaten wv olmazdı..

:confused::confused::confused:

ya bu arada gerçekten hangi bayiden fiyat aldığınızı merak ediyorum, vergi indirimi döneminde 67.000 liraya millet full+full 1.6T Cosmo aldılar

ağustos vergi indirimi diye belirttim ama dikkatinden kaçmıs galiba 1. indirimin günü bitti bikaç gün sonra indirim oranları değişiip 2. indirim başladı.

yine insignia muhabetti yine tartışma yaşıyoruz :) galiba nedeni abartılı yazısma tarzın cosmo nun üzerine full+full ne demek tüm opsiyonları eklemek demek senin muhabettede göre bana 10bin lira fazla fiyat çekmişler:S

ankaradaki her bayiyle görüşüldü 67.000 ide opan dan aldık cosmo+flexiride

ve şuan 69.000 lira liste fiyatı verip pazarlıkla 57ye araç veriyorsa opelin vay haline

Son düzenleme:
Geri