Transporter, Caddy, Doblo vs. sürücüleri

Samet sen beni anlayamamışsın ya da mesajları tam okuyamadın bilmiyorum ama zaten arkamadan gelen max. hız sınırını aşıp (uzun yol için konuşuyorum) trafik kurallarını ihlal etmiş olmuyor mu?benim anlatmak istediğimi anlayabilseydin eminim ki bana hak verirdin ama sorun değil benden kaynaklanıyyor sanırım yaşadığım birkaç olayı buraya cümlelerle aktaramadım yanlış anlaşılmasın diye çokta ayrıntıya girdim ama yine anlaşıldı yine anlaşıldı:D

hayır hayır anladım
ben sucu işliyorum
bu kimseyi alakadar etmez!
yolda radar var hızlı gidersem yerim cezamı öderim paşa paşa
sen 100 le gidiyorsun diye sol şeriti ihlal edemezsin diyorum
yaaa ben 100 le gidiyorum kimse beni geçmesin
ben 120 ile gidiyorum kim ne diyebilir
ben suc işliyorsam sizi ne alakadar eder?
bunu bırakında polisler sorgulasın!

en başta hata yapıyorsun
sol şerit sollama içindir sen devamlı gidiyorsun
o zaman ben sagından yardırıp gidiyim olacak işmi
yanlış yanlış yanlış

Bir komşumuz şirket arabasıyla 140-160 ile uzun yolda gidiyordu. (suç 1 kimseyi alakadar etmiyor)
Bir kamyonu hızım kesilmesin diye hiçbir şekilde yavaşlamadan hız kesmeden sollamaya kalktı ( suç 2 yine kimseyi alakadar etmez)
Yüksek hızda oluşu ve yapmış olduğu bu hatalı sollama sonucu hem kendi yaşamını hemde 4 kişilik (2 si çocuk) bir ailenin yaşamını sonlandırdı. Bu zavallı aileyi alakadar etmeyen bu 2 suç ne yazık ki bu ailenein sonu oldu. (bu yaşanmış bir olay) komşumuzun annesi felç geçirdi bu olaydan sonra ve bir daha hareket bile edemedi. Şimdi bu suç kimi alakadar ediyor be samet..bence hepimizi.Tüm milletimizi alakadar ediyor.

hatalı sollama sonucu

kendi elinle diyorsun
sen sol şeriti kapatınca bu adamın hata yapmasınımı engellemiş oluyorsun
hata yapmış ve cekmiş cezasını bunda bi gariplik yok bence!

ama keşke sadece kendi çekseydi cezasını başka insanlarada çektirdi ne yazık ki..o ailenin ne suçu vardı kolay mı bir aile kurmak bu devirde..Tabiki herşey Yüce Rabbimden bir nevi kader alın yazısı ama yinede dikkat etmek lazım bazı şeylere..yok samet ben sol şeridi devamlı kapatıyorum demek istemedim tabiki bu hangi hızda olunursa olunsun yanlış bir durum ben benim yaşadığım bir kaç olaydan sonra bazı durumlarda kısa bir süreliğine sol şeritten gidiyorum dedim. Ayrıca arkamadan gelen adamında hızını azaltması ve gideceği yere en fazla 2 dk. geç gitmesi (hastalık vb. hariç tabiki) hiçbirşeyi değiştirmez onun için diye düşünüyorum. Bilmiyorum yanlış düşünüyorsam affola ama benim doğrularım bunlar bence.

trafikte en gerildiğim konu su sol seridi sürekli işgal edenler..200 metreden görüosun adamı soldan gidio işte orda gerilmeye başlıyorum..acaba sağa doğru kayacakmı acaba sola mı dönecek ,sağlasammı,ya sağlarken adamda sağa dogru hamle yaparsa direk sucluyum....işte bunları düşünürken adamın dibine geliyorum..valaa ben pek sağlamayı sevmiyorum o yusden de adamın tampona girip uzunları yakıp arabamın ucunu sokuyorum araya :):):) yavas yavas kayıyo saga ...sona da gecerken yüsüme :):) artık ne diyosa umrumda deil :) nie sağlayıpta başıma bela alayım ...otobanda düşünsenise 130 la soldan gidio,arkadanda 220 le bi vectra gelio napcak adam sağlıcakmı :):) ne kadar tehlikeli ...

nie sağlayıpta başıma bela alayım
:good:
gecen sene kayseriye giderken bi kamyon solladım 120 filandı hızım
biraz ilerledim saga yanasıyım diye aynaya baktım nede olsa araba olmaz diye yanaşıyordum bi korna:eek:
x5 ci almancı 200 le geliyor sagımdan:confused: heyecan yapmadım ALLAH tan ama annem cok korktu yanii ben sollamışım saga yanaşıyorum adam saglıyo beni bakmasan 2 mizde pert olucaz
peşine kapattım gittim
mola yerine girdim normalde durulmayacak bi kamyoncu lokantası bende girdim peşinden önüne kırdım indim
20 yaşlarında bi cocuk
direk omuzuna yumruk attım napıyosun sen diye abi özür kusura bakma gördün zannettim filan diyor
öldürecektim annem camını acıp oglum yapma dedi bıraktım
bunun aynısını ben yapsam(ki ben anlık bi sollamadan sonra suclu tamamen o- senin dedigine göre saglayan haklı) soldaki adam gelse böyle dese ne hakkım var? bekleyeceksin kardeşim dese ne diyebilirim?

yanlış mantık yanlış yorum kusura bakma

Son düzenleme:
Gitiiğimiz yol farklı , yaşadığımız olayların geçtiği yol farklı düşüncelerine saygı duyarım ama bu konuda ki fikirlerimiz farklı ki bu gayte normal birşey bütün fikirlerin aynı olması imkansız sonuçta.Sanırım birbirimizi bu konuda anlayamadık yaşadığımız olayları bilsek hem ben sana hemde sen bana hak verirdin bu konuda eminim samet.:D

chıplıyıp yuruyorlar ıste :D bızdede var bı tane caddy onu bıle chıplettık :D

:good:
gecen sene kayseriye giderken bi kamyon solladım 120 filandı hızım
biraz ilerledim saga yanasıyım diye aynaya baktım nede olsa araba olmaz diye yanaşıyordum bi korna:eek:
x5 ci almancı 200 le geliyor sagımdan:confused: heyecan yapmadım ALLAH tan ama annem cok korktu yanii ben sollamışım saga yanaşıyorum adam saglıyo beni bakmasan 2 mizde pert olucaz
peşine kapattım gittim
mola yerine girdim normalde durulmayacak bi kamyoncu lokantası bende girdim peşinden önüne kırdım indim
ana avrat agzıma ne geliyor
20 yaşlarında bi afedersin şerefsiz
direk omuzuna yumruk attım napıyosun sen lan diye abi özür kusura bakma gördün zannettim filan diyor
öldürecektim annem camını acıp oglum yapma dedi bıraktım yoksa ordan cıkamazdı o hayvan

bunun aynısını ben yapsam(ki ben anlık bi sollamadan sonra suclu tamamen o- senin dedigine göre saglayan haklı) soldaki adam gelse böyle dese ne hakkım var? bekleyeceksin kardeşim dese ne diyebilirim?

yanlış mantık yanlış yorum kusura bakma

sen sannedersen beni anlamadın ,yada ben seni anlamadım..ben sağlamayı sevmeyen bi sürücüyüm,cok zorda kalmadan önümdeki arabayı sağlamam...araba sollarken bomboş yolda öle beklemem gibi bi durum sös konusu değil herkes şeridinden gitmeli ...sol seridin tek bir kullanım amacı vardır bence şehirlerarası yolda SOLLAMAKTIR..elin oğlu 100 le sol şeriiten mis gibi gidecek bende risk alıp beyfendiyi sağlamak zorunda kalacağım..kusura bakmayın ben önümdeki aracı SOLLARIM,,SAĞLAMAM .....

Geri