Tramer Sorgulama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meth

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar yarın kısmetse araç almak için yola gitmeyi planlıyorum ama sorgulamasını yaparken forumdan da birkaç başlıkta "1 hafta önce alınca sorguladık SMS'le birşey çıkmadı, aracı aldık geldik hasar kaydı çıktı tekrar sorgulattığımızda" gibi mesajlar görerek kıllandım. SMS dışında başka nasıl sorgulama yapabilirim araçta ?

Tanıdık sigorta şirketi varsa, onlar bakabiliyorlar.

plaka, motor no ve şase no üçünden de sorgulatmayı unutma

Sadece plakadan yapmıştım şase'yle motor numarasını da isteyeyim o zaman tşk ederim

Emre arkadaşın söylediği gibi en doğru sorgulamayı sigortacılar yapabiliyor. Kendi araç sigortanızı yaptırdığınız yere rica etseniz iki dakika da bakarlar.

Emre arkadaşın söylediği gibi en doğru sorgulamayı sigortacılar yapabiliyor. Kendi araç sigortanızı yaptırdığınız yere rica etseniz iki dakika da bakarlar.

Abi ilk aracım olacak kısmetse :D Daha öncedense ne babamda ne de aileden çok samimi olduğum birinde araç yoktu. Şasi'den de plakadan da sorgulattım bir tane 1.000 TL lik hasarı çıktı. Kaza kaydı yokmuş. Yarın almaya gidiyorum kısmetse. Abi bir de sana sorayım :D İstanbul'da expertiz yaptırabileceğim iyi bir yer var mıdır bildiğin ?

Sadece plakadan yapmıştım şase'yle motor numarasını da isteyeyim o zaman tşk ederim

1- daha önce araç satılıp plaka değişti ise eski hasarları görmezsiniz.
2- tramer sistemine kayıtlar şase numarasına göre girilir ancak girerken şase numarasında bilerek veya bilmeyerek bir bir yanlışlık yapılırsa muhtemelen yine görünmez
3- aslında motor aracın motoru da değişebilir ve motor numarasından hasar kaydı girilmez ama bazı uyanıklar özellikle motor numarasından giriyor ki nasılsa kimse bakmaz görünmez diye.
size yaşanmış bir olay anlatayım, asıl mesleği kaportacılık olan ve 15 yıldır galericilik yapan teyze oğlu bir araç aldı.
kendisi inceleyip 2 parçasının boyalı olduğunu değişen olmadığını bildiği için aracın parasını verip noter satışını aldı.
aradan 2 ay geçtikten sonra aracın sigortasını yenilemek için sigortacıya gidiyor, bir problem çıkıyor ama bilgi yok.
5-6 tane sigortacı geziyor hiç birisi sorunun ne olduğunu anlayamıyor, çünkü alışkanlık olarak plaka ve şase numarasından sorguluyorlar.
sonunda birisinin aklına geliyor ve bir de motor numarasından bakalım diyorlar.
araçta yüksek miktarda hasar kaydı çıkıyor.
yılların galericisi olduğu halde araba elinde patladı.

onun için en iyisi hasarsız araç bulmak... :) sonuçta tramere girilen 10.000 TL lik kaza mutlaka ehli bir usta bakınca anlaşılır...

Abi 2 aydır araç peşindeyim gözünüzü seveyim korkutmayın beni :D 10.000 değil Bin TL var (yazıyla yazayım :D ) Araç başına gidince aklımda olsun bir de motordan sorgulayayım ama motor no ile SMS sorgulamasını bulamadım. Servis derdine düştüm şimdi de :D

Metehan kardeşim aslında bu işlemler bir yere kadar birazda insanlarda vicdan olması gerek. İstanbul da değilim ama İstanbul da olan arkadaşlar var. Umarım senin konuna yardımcı olacaklardır. Araç alımlarında aslında insanların iyi niyetleri ve samimi tavırları çok önemli ;)

Geri