Trafikte Sigara kullanımına ceza !!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Flea_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Flea_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
OTOMOBİL İÇİNDE BUNDAN SONRA SİGARA İÇENLER YANDI!..

Trafikte can ve mal kaybının önlenmesi adına önemli düzenlemeler getiriliyor. Buna göre, araç içerisinde seyir halinde sigara içen araç kullanıcıları cezalandırılacak.

Türkiye'de dumansız hava sahası ile başlayan sigara ile mücadele dönemi hız kesmeden devam ediyor. Yeni hazırlanan kanun tasarısına göre artık sürücüler seyir halinde araç içerisinde sigara içemeyecekler. Bu kanunla, hem olası trafik kazalarının önüne geçilmesi, hem de vatandaşın sigaradan bir adım daha uzaklaştırılması amaçlanıyor.

Kanun teklifi kabul edildiği takdirde araç içerisinde seyir halinde sigara içen araç şoförü cezaya tabi tutulacak.
Öte yandan, nargile ve elektronik sigara da sigarayla mücadele kapsamına alınıyor. Bununla birlikte lokantaların ve kafeteryaların sigara içilmesi serbest olan açık bölümlerinde de sigara içenler ve içmeyenler için ayrı bölümler oluşturulacak.

Sizin yeni kanun tasarısıyla ilgili düşünceleriniz nelerdir?

[alıntıdır]

Beklenen oldu, gidişat bu yöndeydi zaten. Sigaraya oldum olası karşıyımdır. Kararı asıl sigara kullanan insanların gözünden değerlendirmek lazım.

Ben şahsen trafikte veya kaldırımda vs sigara içenlerden hoşlanmamaktayım. Öndeki araç içinde iki kişi sigara içerek ilerliyor, biz ailemizle arkada aynı dumanı soluyoruz.

Bence de çok iyi oldu...Çıksın gitsin artık şu illet..Yine cep telefonuyla görüşürken araç kullananları da dolaylı olarak uyaralım..Geçen gün bir amca bu yüzden polisle muhattap oldu..Muhtemelen de ceza yedi..Dikkat..

Bencede çok iyi olur

Araç camlarından atılan sigara izmaritleri yüzünden dünya kadar ormanlar yadı telef oldu... yeter artık...

Midemi bulandırıyor benim de ön araçtan dışarı sallanmışbir kol baca gibi tüten bir sigara, ben de sevindim bu işe

çok güzel olmuş...harika bir uygulama dün aksarayda merkezde yürüyerek ilerliyordum... polis yola geçmiş araçları tek tek durduyor dedim ne oluyor...polis tüm şöförlere camlarını açtırıp ehliyet kemerlerinizi takarmısınız beyfendi hanfendi diye herkezi uyarıp ehliyet kemrini takdırdı...biride sıgara içiyordu polis dur diyince söndürdü...ve çok hoşuma gitti uyarma şekli...sigarayıda bu şekilde sıgara görüldüğünde uyarılabilir...

Yıllarca sigara içtim ama araç içinde elimden geldiği kadar içememeye özen gösterdim. Şükür uzun zamandır sigara içmiyorum. Bıraktım... yasaklar çoğaldıkça artık sigara içenlere vebalı gibi bakılacağı dönemler yakındır :)

Araçta hiç sigara içilmedi ilanları azıcık olsun gerçeklik kazanacak demek ki :)

Araçta hiç sigara içilmedi ilanları azıcık olsun gerçeklik kazanacak demek ki :)

o olsa yine iy geçen ilanın birine zinaya maruz kalmamıs içli dışlı abdestli araba yazıyordu...gül gül öldüm...:D:D

gecende içinde hiç küfür edilmedi diye yazanlar mı arasınız yoksa......arabaya binenlerin agzınımı baglıyorsun be adam...:D

Geri