Trafik Kazasi Tutanak Formu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan webbee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selam Dosya Download Oluyor Ama Açılmıyor Hata Vermekte
Kontrol edin

bence olumlu bi gelişme...
hata yapan yaptığı hatanın farkında değilse
bıdı bıdı konuşuyorsa her türlü kavga çıkıyor zaten...
baktın anlaşamıyosun çağırırsın polisi olur biter...
herkesde yam yam değil tabi
çoğu kişi (genelde bayanlar hariç) yaptığı hatanın farkında olur
2 saat polis beklemektense 2 dakkada yazarsın tutanağı olur biter...

tutanak kaç nüsha düzenlenecek?
tutanağı karakoldan tastikletmeye gerek var mı?

Her gün ortalama 2000 maddi hasarlı trafik kazası olan ülkemizde 1 Nisandan beri sadece 20 vatandaşımız karşılıklı anlaşarak bu formu doldurmuş.Bu durum olayın başarısını gösterir bence(!) :confused: :(

şimdi bnm merak ettiğim bir konuda kaza olunca bu tutanaktan iki tane mi doldurcaz? yoksa iki taraf bir tane doldurup fotokopi mi çektirecek? fotokopi çektirilirse orjinali kimde kalcak :D

bu arada siz suçluysanız ve karşı tarafın hasarı 10.000 ytl den fazla ise kalan tutarı sizin kaskonuzdan alacaklar,fakatttt kimse ihtiyari mali mesüliyet teminatı yaptırmadığından cebinizden paranızı alırlar,zorunlu trafik sigortanız, karşı tarafın sadece 10.000 ytl lik hasarını karşılar,sigortacınız ile konuşun derim.

Abi mükemmelsin

Yetkili ford bayiinde çalışıyorum. Günde min. 20 araç geliyor hasarla alakalı uygulama başladığından beri tutanakla gelen hiç olmadı :)
Arkadaşlar bu arada Allah göstermesin başınıza böyle bir olay geldiğinde tutanaktan sonra devlet hastanesine gidip alkol raporu alın. Sigorta şirketleri alkol raporu isteyebilir. İşimizi sağlama alalım...

Bu uygulama yine devletimizin bir acizliği olarak kayıtlar altına alınmış bulunmaktadır. Devlet denetim/kontrol mekanizmasını işletemediğinden bu tür görevleri(yani kendisine maddi bir geliri olmayan işleri) yine vatandaşın üzerine yıkarak herkesi birbirine düşürecektir.Zaten nasıl kavgaya meyilli ülkede yaşadığımızı söylemeye gerek yok..Mazallah ölümle sonuçlanan kavgalara bile tanıklık edebiliriz Allah Korusun... Umarım hiç kaza olmaz da böyle şeylerle de kimse uğraşmaz...

indirdim ama dosya hata veriyor açılmıyor:S

bu uygulama ile ilgili olarak sadece Allah hepimizi bu tutanağı hazırlamaktan korusun diyorum.Yaşadığımız ülkede bu vb belgeleri olgunlukla dolduracak sürücü sayısını çok yetersiz buluyorum. Kaza anında aracından sakince inip "arkadaşım ,kardeşim,beyefendi geçmiş olsun" diyenini görmedim.

Geri