Trafik Kazalarında Hayatını Kaybedenler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hep üzülüyorum ve dediğim tek şey " yazık oldu" :(

ölmüş adama oh iyi olmuş demem ama başkasına zarar verme ihtimali yüksekse çok da üzülmem.
ama yolda abuk sabuk hareketlerle herkesi tehlikeye atıp yanımdan geçenleri bikaç km ilerde pert olmuş aracının yanında mal gibi dikilirken gördüğümde gönülden bir ohh çekerim.

söz konusu türkiye olduğunda tarfikte kontağı çevirdiğiniz andan itibaren allaha emanetsiniz arkadaşlar her ne kadar dikkatli olursanız olun bu gerçeği değiştirmezsiniz maalesef ...
hayatta en çok korktuğum şeylerden biri kendi ölümümden ziyade trafikte birinin canının yakma ihtimalim ...
arabasında , trafikte bi sebeple ölen kim olursa olsun insan acıyor.hak etmiştir etmemiştir onu değerlendirmek bize düşmez ...
kaza sonucu olmuştur orası müstesna ama artislik yapacağım derken başkalarına sebep olanlarında bi şekilde bunun bedelini ödemesi gerekiyor ki oda bizde yok maalesef ben en çok ona bozuluyorum...

Son düzenleme:
Toplum olarak son yılların bir analizini yapmak istermisiniz? Büyüğünü sayan, küçüğünü seven, içinde Allah korkusu olan bir toplumken nerelere doğru gidiyoruz? Karşımızdakinin yaptığı en ufak bir hatada bile hemen küfür eder, bela okur olduk. Hata yapanları uyarınca "sağol" yerine "sana ne lan" kelimelerini daha sık duyar olduk. Hata sadece trafikte olmaz ki? Artık sabah evden sağ sağlim çıkanların, akşam aynı şekilde eve dönmelerinin garantisi kalmadı. Hızla sevgisizliğe, bencilliğe doğru yol alır olduk. Ağzımızdan dökülen güzel kelimelerin sayısı her geçen gün azalıyor. Ondan sonra da karşımızdaki kişiden hoşgörü bekliyoruz. Madem hayat bir ayna o zaman biraz da kendimize çeki düzen vererek işe başlamamız gerekmez mi?

diğer bir başlıkta ehliyetsiz araç kullanmak normal bir şeymiş gibi tartışılıyor.
bunu yapan arkadaşların kendi yakını birine ehliyetsiz fakat araç kullanma heveslisi biri çarpıp zarar verse nasıl bir tepki göster acaba?
Allah kimseye benzer birşey yaşatmasın.

Dediğiniz Olay Kişisel Olarak Başıma Geldi 9-10 Yaşlarındayken Ehlıyetsız Bırısının 16-17 Yaslarında Bana Çarpması Sonucu Yaklasık 1-2 Ay Yoğun Bakımda Kaldım Cocuktuk o zamanlar Hayal Meyal Hatırlarım Bazı Seylerı Cok Sukur Kalıcı Bır Hasar Olmadan Atlattm Ama Insanların Durumu Iyıse Polıs Tarafından Sahte Tutanaklarla Sıkayetcı Olmadıgınızı Bır Sekılde Kanıtlıyorlarsa Bu Ulkede Hıc Bırsey Olmuyor Su An 19 Yaşındayım 2 Senelık Surucuyum Araç Kullanırken Hep Bana Yapılan Haksızlıklar ve O Olay Aklıma Gelir Bu Mesele Kesinlikle Bilinç Meselesi o Başlığada Bıseyler Yazıcaktımda Tartışma Çıkar Dıye Hıc Yazmadım. Bu Meseleyı Sorunsuzmus Gıbı Insanların Aktarması Gerçekten Canımı Yaktı. O Cocugun Yanında Babası Olması Hıc Bırseyı Değiştirmez Ondan Cesaret Alır Yarın Bır Gun Arabayı Kaçırır Bır Aılenın Canını Yakar Ve Benım Gıbı Sanslı'da Olmayabılır..

Açık ve net konuşmam gerekirse varsın ölsünler kendi başlarını yesinler ki bir başkasının canını yakmasınlar. Hani bir söz vardır kendi düşen ağlamazmış ama gözü çıkar hesabı çıksın gözleri.Hiç sorun değil.

Okul tenefüs zili çalar minik öğrenciler okuldan çıkar duraklarında araçlarını beklemeye başlarlar sonra dallama kendini bilmen öküzün biri sadece egoarını tatmin etmek adına hız yapar orada bekleyen yavruları ezer.

İşte sana bir olay. Bu adam gitsin bir bariyere çarpsın param parça olsun umurum da değil. Geberse bu ülke bir asalaktan kurtulmuş olur. Zaten bu tipler tam alamı ile embesilden başka bir şey değiller. Haşarat bunlar haşaratlardan kurtulmak ise ilaçlamak bunlar ilaçlara ölmeyeceğine göre kendi başlarını yesinler acır sam adam değilim.

:good::good::good::good::good:

Radikal cevap vereyim: Yolda artislik yapacağım diye başkalarının hayatını tehlikeye atan varsa yaşayıp başkalarının canını alacağına kendi belasını bulsun. en azından masum insanların yaşamına zarar vermemiş olur.

BU kasten adam öldürmektir..bir kimse kasten bir müslümanin canina kastederse ilelebet cehennemliktir..(hadis)
veya bir kisi haksiz yere bir insani öldürürse tüm insaanligi öldürmüs gibi olur,kimde bir insanin canini kurtarisa tüm insanligi kurtarmis gibi olur Maide-32

Son düzenleme:
Super bir konu abi hortlamasıda gerek bence :)
Bende buradakı bırcok kısıye katılarak egosunu tatmin etmeye calısan dumbuklerın altlarındakı arabalarla sacma sapan hareketler yaparak baskasının canına kastetmesıne dayanamıyorum başıma şoyle bir olay geldı hemde daha 6 ay falan oldu :) Yazın sonuna dogru (en yakın arkadasım bornova altındag dolmuslarından bırınde sofor bende yanında ole takılma amacıyla muavinlik yapıyorum) bigun aksamustu altındag merkezde yanımızdan 2 tane motora bınmıs 4 tane genc egzostları falan sökmüşler (şu yarı otomatık olan amele motorundan) son gaz arabaların arasından gecıyorlar , yanımdakı arkadasa donerek ''Olum lan bunlar ölmüyorlarmı'' dedım... Çamkule yokusunu cıkıyoruz tam cıft serıtten tek serıde dönen yerde 1 tanesı motoru kaydırmıs kanrevan ıcınde yerde yatıyorlar ve kahveden kosanlar ustlerını gasteyle falan ortmusler 2 sıde hareketsız , acıkcası ıcım rahatladı uzuldum ama ıcım rahatladı gercegını saklamayacagım , bu kişiler yagrın bıgun dolmusumuz doluyken bızım onumuze cıkıp belkıde tum dolmustakılerın canına mal olacaklardı... Yada ızmır trafıgınde aılem dolasırken onlara denk gelebılırdı , bızde gencız ama ben daha hıc kımsenın hayatını tehlıkeye atacak harekette bulunmadım... Hatam elbette ki olur ama bu hata kurallara ters dustugum ıcın olmayacak hemde hıcbırzaman...

Geri