Trafik Kazalarında Hayatını Kaybedenler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yoğun trafikte makas atıp kameraya çekenleri görünce gidip eski kasa Dodge alasım geliyor sırf onları cehenneme bir an önce kavuşturmak için.Hiç acımam gaza yüklenip artistlik yapınca ölenlere

Trafikte araç kullanmayı namus meselesi haline getiren yol vermemeyi herkesi geçmeyi açıkgözlülük yapmayı erkeklik sanan insanlar olduğu müddetçe saçma sapan ölümler de kaçınılmaz olacaktır. Açıkcası bu şekilde araba kullanıp kendi belasını kendi bulan adam için oturup üzülürüm desem yalan olur. Tamam sonuçta bir hayat gidiyor belki psikolojik problemleri vardır ki bence bu şekilde davranan insanların psikolojik rahatsızlıkları zaten var, trafikte kimseye bela olmadan zarar vermeden ölüp gittiyse bu şekilde öleceği belliydi en azından kendi kendine gitmiş der geçerim. Kısaca ne şehittir ne gazi ... yoluna gitti niyazi de diyebiliriz bence.

ölmeyi bilmem de bazıları için içimden kendin gibi biriyle çarpış dediğim olmuştur çok...

arabayı yamultunca belki akıllanır adam akıllı kullanır diye

Radikal cevap vereyim: Yolda artislik yapacağım diye başkalarının hayatını tehlikeye atan varsa yaşayıp başkalarının canını alacağına kendi belasını bulsun. en azından masum insanların yaşamına zarar vermemiş olur.
+1905 katılıyorum...
Ama; daha birkaç güne kadar haberlerde lastiği patlayıpta, emniyet şeridine çeken otobüsün, lastiğini değiştirmeye çalışan muavinini biçti geçti, makascının biri!... Kim ne derse desin, o şoför kesinlikle makas atarken emniyet şeridine daldı önünde otobüsü görüncede sağladığı araca çarpamayacağına göre yeşil alana daldı. Suçu patlayan lastiğini değiştirmek olan ve hatta yeşil alanda duran adamcağıza oldu... Bu ve bu şekilde araç kullananların, başkalarına zarar vermeden başlarını yemelerini Allah'tan temenni ederim...:mad::mad::mad:

bu arada konuya bir açıklıkda getirelim türkiyede bu kadar çok ölüm olmasının nedeni sadece dikkatsiz alkollü kullanan şöförler değil hatta onların sayısı bu kriterde çok azdır..

bu kadar çok ölüm olmasının nedeni yıllarcana ülkemizde satılan hiç bir güvenlik değeri olmayan hatta bazılarının yarım şasesi olan arabalar yüzünden oluyor.. bunuda göz ardı etmemek lazım..

bu araçlar bir zaman yokluk vakdi bu ülkenin kahrını yükünü çekmişler saygım var o zamanlar gerekliymiş ama artık 2011 yılında bu tür araçların trafikde gezmesi bile yürüyen tabut ölümle randevu..

yeni nesil 4 yada 5 yıldız almış bir arabanın içinden canlı çıkabiliceğin hatta burnun bile kanamadan çıkabiliceğin bir kazada diğer diğer dediğim araçların içinden canlı çıkmana imkan yok.. buda büyük etken..

bu arada konuya bir açıklıkda getirelim türkiyede bu kadar çok ölüm olmasının nedeni sadece dikkatsiz alkollü kullanan şöförler değil hatta onların sayısı bu kriterde çok azdır..

bu kadar çok ölüm olmasının nedeni yıllarcana ülkemizde satılan hiç bir güvenlik değeri olmayan hatta bazılarının yarım şasesi olan arabalar yüzünden oluyor.. bunuda göz ardı etmemek lazım..

bu araçlar bir zaman yokluk vakdi bu ülkenin kahrını yükünü çekmişler saygım var o zamanlar gerekliymiş ama artık 2011 yılında bu tür araçların trafikde gezmesi bile yürüyen tabut ölümle randevu..

yeni nesil 4 yada 5 yıldız almış bir arabanın içinden canlı çıkabiliceğin hatta burnun bile kanamadan çıkabiliceğin bir kazada diğer diğer dediğim araçların içinden canlı çıkmana imkan yok.. buda büyük etken..
Ben 1976 model Alman Ford Granada ile takla attım. Araç en son tavan üstü durdu ve kapısını açıp üstümdeki cam kırıklarını silkeleyip çıktım. İş burda emniyet kemerini takmaktan geçiyor, eski arabalara haksızlık etmeyiniz lütfen...

Ben 1976 model Alman Ford Granada ile takla attım. Araç en son tavan üstü durdu ve kapısını açıp üstümdeki cam kırıklarını silkeleyip çıktım. İş burda emniyet kemerini takmaktan geçiyor, eski arabalara haksızlık etmeyiniz lütfen...

arkadaşım farklı şeylerden bahsediyoruz yazımı iyi okumamışsın yada anlamamışsın granada bu ülkenin yükünümü çekdi kahrınımı çekdi granada zamanın en lüks araçlarından biriydi bu gün fordun mondeosu kıvamında bir araçdı yazdığımla ne alakası var.. benim dediğim araçlar gayet açık belli reno 12 reno9 doğan şahin murat v.b gibi bu ülkenin yükünü kahrını çekmiş hakiki araçlar..

Hiçbir zaman bunun gibi kelimeler etmemek gerek Allah c.c şaşırtmasın kullandırtmasın bu gibi cümleleri, başa gelebilir mazallah. her araç kullananın başına gelebilir hadiseler, keza, korumaların birinin bayılıp gaz pedalına ayağı takılan olayı hatırlıyoruzdur, şimdi uzaktan baksanız hız yaptı gitti vurdu olabilir tabi bu istem dışı bişey ama görüpte iyi oldu demek vicdansızca olur. aslında herkezin içinde hız tutkusu vardır şimdiki araçların çoğu güçlü ve hızlı anlık zevk seneler boyunca kalıcı hasar yada hayata maal olabilir Allah c.c cümlemizi kazlardan b.lardan korusun içimizdeki nefse uydurtmasın.

diğer bir başlıkta ehliyetsiz araç kullanmak normal bir şeymiş gibi tartışılıyor.
bunu yapan arkadaşların kendi yakını birine ehliyetsiz fakat araç kullanma heveslisi biri çarpıp zarar verse nasıl bir tepki göster acaba?
Allah kimseye benzer birşey yaşatmasın.

Geri