Trafik cezaları ağırlaşıyor

DarkMagic

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Trafik cezaları ağırlaşıyor

polis-ceza.jpg
İçişleri Bakanlığı, trafik terörünün önüne geçmek için trafik cezalarını ağırlaştırmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Trafik Kanunu'nda köklü değişikliklere gidilecek. Ancak bakanlık bu değişiklik öncesinde farklı ülkelerdeki uygulamaları incelemeye aldı.

Aralarında Ankara Valisi Kemal Önal'ın da bulunduğu bir komisyon ABD'ye giderek 'Amerika Karayolu Güvenliği Kanunu'nu inceledi. Komisyonun 'uygulanabilir' bulduğu bu sisteme göre sadece trafik kazası yapan değil, trafik kurallarını çiğneyen de daha yüksek trafik sigorta primi ödemek zorunda kalacak. Kırmızı ışığı 3 kez ihlal edenin sigorta primi 2 katına çıkacak.

Trafik kurallarını ihlal edenlerden sürücü kursunun tamamını ya da bir kısmını tekrar alması istenecek. Sigorta şirketleri 'güvenilmeyen, kötü şoför' listesinde bulunanların primini yüksek tutacak.
* Türkiye'de yılda 1 milyon adet kaza oluyor.
* Günde 24 kişi yılda 10 bin kişi hayatını kazada kaybediyor.
* Yılda 1 milyar 625 bin liralık hasar oluşuyor. (Sabah)

pes ya yeter ama kusura bakmasın kimse ama b.ku çıktı benzine zam ona zam buna zam derken cezalar ağırlaştırılıyor neden?devletin paraya ihtiyacı var da ondan işleri güçleri para para para az geldi bukadar yaptığınız zamlar

Eee biz sessiz kaldıktan sonra bunlar daha neler yapar neler.Forumda bile bi hevesle yazdım dedim benzin fiyatlarının yüksek oldugu konu baslıgı altında arkadaslar birleşelim varsa içimizde bi avukat arkadasımız bi şikayet dilekcesi hazırlasın hepimiz günde 5-10 kere aynı sikayet dilekcesini gerekli milletvekillerine,mualefet partilere,bakanlıklara gönderelim dedim ama kimseden ses cıkmadıı her esimizden dostumuzdan rica etsek düşününsenize 10 taneden 200 kişi atsa günde 2000 mail yapar ve sürekli yaptıgımızda elbet dikkate alınacaktır yada gündeme gelicektir sonucta vergilerin yüksekliğinden bu fiyatlarda oldugundan indirmekte hükümetin elinde.

Aralarında Ankara Valisi Kemal Önal'ın da bulunduğu bir komisyon ABD'ye giderek 'Amerika Karayolu Güvenliği Kanunu'nu inceledi. Komisyonun 'uygulanabilir' bulduğu bu sisteme göre sadece trafik kazası yapan değil, trafik kurallarını çiğneyen de daha yüksek trafik sigorta primi ödemek zorunda kalacak. Kırmızı ışığı 3 kez ihlal edenin sigorta primi 2 katına çıkacak.

Hazır gitmişken abd'de uygulanan cam filmi ve egzoz seviyesini ölçen cihazlarıda incelese bizde rahat nefes alsak artık..Ama ceza kesemezler dimi para kazanamazlar dimi pardon!

egzozu vs. geçtim oraya gitmişken önce yollara ve alt yapıya bir baksınlar geri zekalı insanlar ya. Allah binlerce kere belalarını versin bunların. Ulan yol yok doğru dürüst,kendi İETT otobüsleri dehşet ve doğa katliamı yapıyor,kendi araçlarında 7 numara cam filmi var hepsinin,gidip gelip bize takarlar bir de bu eksikti...Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. Sinir ettiler gece gece..ABD sempatizanı ... bunlar zaten..

Artık nereden para alacaklarını şaşırdılar.

Son düzenleme:
cezalara zam gelmesi bence iyi tutupda kırmızı ışıkta geçenler alkollü araç kullananlar v.b. yazsınlar abicim 1000 lira 1 senede trafikden men etsinler aracınıda ehliyetinide bidaha yapıyomu böyle böyle vazgeçcekler ama tutupda benim 1 numara cam filmime niye ceza yazıyolar benim egsozuma nie ceza yazıyolar anlamıyorum görsellik onların canını sıkıyo anlaşılan...

Geri