TOYOTA araçlarını geri çağırıyormuş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ilkem07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim bildiğim Japonya değil Adapazarı'nda üretiliyor.
Adapazarında Auris üretiliyor, Avensis İngiltereden geliyor, Corolla'lar Güney Afrikadan geliyor. Geri kalanlar Japonyadan.

Toyota son yıllara kadar çok donanımlı bi araç mı çıkarmış_? 4 tekere 1 motor koyuyordu 98'e kadar piyasaya sürüyordu sonra klima,abs,elk. cam koydu öyle verdi.Donanımsız bi arabanın sorun çıkarmaması çok normal
Arkadaşım, bende 1991 model, Corolla 1.6 GL Otomatik var, donanımlarını sayacak olursam 4 elektrik cam, elektrikli aynalar ve klima var. Zamanının en donanımlı araçlarındandı.
2000 model vectra cdx ve corolla sol'ü karşılaştıralım.Vectranın extraları sunlar; Yan hava yastığı, dijital klima, koltuk ısıtma, ısıtmalı aynalar, fark yıkama, tam emin değilim ama yol bilgisayarı bide yani anlatmak istediğim şu donanım yoksa arızada olmaz, olmayan bişey arıza çıkartamaz.
Vectra'nın muadili Avensistir. Corolla ile karşılaştıracaksanız Astrayı karşılaştırın.

Son düzenleme:
bu arada peugeot da 100.000 aracını geri çağırmış toyotadan sonra da pejo da bombayı patlattı

alman arabasından vazgeçmem ne marka olursa olsun
evet haklısın ..
sonrada servislerle kanka ol ....:D
tüm almanlar için demiyorum ama ;)

Üniversitede İzmirli bi arkadaşımda 2006 corolla sol vardı arabayı bizden çok servis elemanları kullanıyordu nasıl sorunsuz marka bu ben anlamadım.Hele direksyon kutusu allahlık bi olaydı sürekli sorun çıkartıyordu.

Toyota son yıllara kadar çok donanımlı bi araç mı çıkarmış_? 4 tekere 1 motor koyuyordu 98'e kadar piyasaya sürüyordu sonra klima,abs,elk. cam koydu öyle verdi.Donanımsız bi arabanın sorun çıkarmaması çok normal ama son 5 yıldır arabalarını beğeniyorum.

2000 model vectra cdx ve corolla sol'ü karşılaştıralım.Vectranın extraları sunlar; Yan hava yastığı, dijital klima, koltuk ısıtma, ısıtmalı aynalar, fark yıkama, tam emin değilim ama yol bilgisayarı bide yani anlatmak istediğim şu donanım yoksa arızada olmaz, olmayan bişey arıza çıkartamaz.
94 ,93,98 model toytaların ölüsü bile 12 ,13 , milyar:D
corolla efsane kasadır herkes bilir zaten..
zaten toyota donanıma fazla önem vermiyor..
motor ve yürüyeni 10 numara..
güvenlik olarak en boş aracında 8 hava yastığı var..
1 aydır kullanıyorum memnunum.
98 de sıfır corolla aldım ,5 sene bindim sattım..
bir defa arıza için servise gitmedim ..;)

aynı fabrikada arac ureten pejo ve citröen de 107 ve c1 modellerini geri cagırmayı planlıyomus....

en azından toyota geri çağırıyor..
opel 2004 çıkan astra h lerin cim modül sorunu için kaç aracı geri çağırdı ?
2008 e kadar cim arızası devam etti ...
ve hala astra h lerde saçma sapan elektronik arızalar gündemde

bizim şirketin 2010 model toyota corollası ile (daha alalı bir ay olmuştu) 97 model vectra b (sahibinide tanıyorum) tuzlada kafa kafaya çarpıştılar.
sonuç; toyotadan dört yaralı çıktı (kol,kaburga ve omuz kırılmaları ile ucuz atlattılar) :(
opeldeki arkadaşım Sinanın ise sadece burnu kanadı, oda hava yastığının şiddetinden dolayı olduğunu söyledi.
tamam japonlar sorunsuz olabilir ama kesinlikle almanlar kadar güvenli değiller..

euro ncap ten 5 yıldız alan arac 3 yıldızı bile zor alan 97 vectra b den dahamı güvenilirmiş ilginc dogrusu
2.5 yıldız > 5yıldız ???

görünüse göre opelde tek kişi vardı söförde kazayı hissedip kendini sıkmıstır savrulmaktan kurtulur

toyotadaki yolcular güle oyanaya giderken ne oldugunu anlamadan kaza yapıp yaralanmıslardır.

Geri