Torunlarimiza cevabimizi simdiden hazirlayalim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kaanka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
....

Son düzenleme:
:good: :good: :good:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü gerçekten tanımak ve anlamak isteyenlere
AMA HANGİ ATATÜRK kitabını tavsiye ederim..
bilmeniz istenenleri değil
bilmek istediklerinizi öğrenmek için..

selamlar..

O kitap benim de aklımda ..En kısa zamanda edinip okumayı düşünüyorum.

olay güzel de böyle telkinlerde bulunmanıza rağmen neden konu kapatılsın yazmak yerine yorum yazmayı tercih ettiniz ??

Haklısın aslında Muhammet. Bu tür durumlarda mevzuyu büyütmemek en doğrusu. Ama naapıyım bazen hassas noktalara değiyor. Kendimi tutamıyorum. Kimsenin kalbi kırılmasın da...

Tamam onlar belki kurtuluş savaşında, Rus harbinde şurda burda cephane ıslanmasın diye çocuğunun örtüsünü kağnının üzerine örtüp evlatlarının donarak ölmesine katlanmış olabilirler ama geçti o devirler. Artık cephaneler ıslansa da iş görüyor.

kimsenin kalbi kırılmasın diyorsunda bu yazdıklarında fıkra gibi !!!
polemik çıkmasın diye yazdıklarımı sildim ....

Çok uzaklara gitmeyelim..Şimdi başı kapalı bir bayan ''dede ben neden üniversiteye giremiyorum atatürk gerçekten böyle birimiydi yoksa bazı çıkar çevreleri onun adını kullanarak memleketi bir kutuplaşmaya sürüklemiş ve amacına ulaşmışlarmıdır ? '' diye sorsa o dede ne der onu düşünmek lazım..Bazılarının 50 yıl sonra yaşamaktan korktuğu ve sadece böyle olabilir diyerek hiç olmamış şeylere önlem alırken aynı şeyleri yaşattıkları insanlar bu memleketin insanlarımı somali vatandaşlarımı..

Çok uzaklara gitmeyelim..Şimdi başı kapalı bir bayan ''dede ben neden üniversiteye giremiyorum atatürk gerçekten böyle birimiydi yoksa bazı çıkar çevreleri onun adını kullanarak memleketi bir kutuplaşmaya sürüklemiş ve amacına ulaşmışlarmıdır ? '' diye sorsa o dede ne der onu düşünmek lazım..Bazılarının 50 yıl sonra yaşamaktan korktuğu ve sadece böyle olabilir diyerek hiç olmamış şeylere önlem alırken aynı şeyleri yaşattıkları insanlar bu memleketin insanlarımı somali vatandaşlarımı..
+10000 :alkis: :good:

:good: :good: :good:
Açalım milleti yakalım çarşafları türbanları.
Memleketi kurtaralım...
Tamam onlar belki kurtuluş savaşında, Rus harbinde şurda burda cephane ıslanmasın diye çocuğunun örtüsünü kağnının üzerine örtüp evlatlarının donarak ölmesine katlanmış olabilirler ama geçti o devirler. Artık cephaneler ıslansa da iş görüyor.
Artık memlekete verecek bişeyleri kalmadı. Bu milletin bir ferdi olma vasıflarını yitirdiler. Çünkü ben, bu milletin inkişafını benim gibi düşünen, benim gibi giyinen insanlarda görüyorum. Zaten Atatürk de hiç söylemese de bunu ima etmiştir kesin... Herkes tek tip olacak. İstenilen tipde olmayanlar potansiyel baskıcı tipler olacaklar. Ve mutlu mesut yaşayıp gidecez.
KEŞKE ATATÜRK'Ü BAŞKALARININ ANLATTIĞI İLE DEĞİL GERÇEKTEN KENDİMİZ ANLAMAYA ÇALIŞSAK. YAZIK BU MİLLETE.

NOT: Sakın kimse polemik çıkarma gibi cevaplar yazmasın. Bu tip konularla alakalı hem ben hem de duyarlı arkadaşlar defalarca "Böyle konular açılmasın" şeklinde tavsiye ve telkinlerde bulundular.

Ben konuyu acarkenki amacim basi acik-kapali polemigi yaratmak degildi....Konuyu baska bir yerden kopyaladigim icin icindedegisiklik yapmadim.Amacim, bunun gibi Turkiyenin basinda bir suru probleme ( Kurt sorunu olsun, AKP olsun vs. vs) insanlarin tepkisinin kuru laf kalabalagindan ileri gitmemesinin altini cizmekti ( Tabikii istisnalar vardir ama bilindigi gibi istisnalar kaideyi bozmaz). Elestirdigim grubun uyelerinden biride benim. O yuzden polemigi yapilmasi gereken konunun her sorunun ya laf kalabalagiyla yada kavgayla bitmesinin sebepleri oldugunu dusunuyorum...

Ben konuyu acarkenki amacim basi acik-kapali polemigi yaratmak degildi....Konuyu baska bir yerden kopyaladigim icin icindedegisiklik yapmadim.Amacim, bunun gibi Turkiyenin basinda bir suru probleme ( Kurt sorunu olsun, AKP olsun vs. vs) insanlarin tepkisinin kuru laf kalabalagindan ileri gitmemesinin altini cizmekti ( Tabikii istisnalar vardir ama bilindigi gibi istisnalar kaideyi bozmaz). Elestirdigim grubun uyelerinden biride benim. O yuzden polemigi yapilmasi gereken konunun her sorunun ya laf kalabalagiyla yada kavgayla bitmesinin sebepleri oldugunu dusunuyorum...

bizde böyle boş ve şekilci beyinler olduğu müddetçe dünyaya at gözlükleriyle bakıldığı müddetçe daha çooookkk kendi kendimize kavga ederiz atı alanda üsküdarı geçer...

bizde böyle boş ve şekilci beyinler olduğu müddetçe dünyaya at gözlükleriyle bakıldığı müddetçe daha çooookkk kendi kendimize kavga ederiz atı alanda üsküdarı geçer...
:good: :rock

Geri