THY Hostes arıyor..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meftunn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Erkekler için çıkarsa kaçırmam :D 3000 maaş benim için deli para

hic bir otobus muavini ayda 5000 tl almiyor 1-2 yabanci dil bilmiyor,6 ayda bir egitim gormuyor.1 yilda bir saglik muayenesine tabi tutulmuyor.
fark cok anlayacagin..

aslında farkı yok. özellikle iç hatlarda muavin olacaksan zaten dil bilmene ne gerek var. otobus ile aynısın bana gore. ayrıca eğitim dediği nedir. bence hiçbi fark yok. hostes dediğin bence muavin. aynı şey. küçümsemek değil haaa bu yazıyı yazmamdaki sebep. bu işe bu kadar kalifiye olmaya gerek yok. kalifiyeysem de muavinlikte işim ne?

aslında farkı yok. özellikle iç hatlarda muavin olacaksan zaten dil bilmene ne gerek var. otobus ile aynısın bana gore. ayrıca eğitim dediği nedir. bence hiçbi fark yok. hostes dediğin bence muavin. aynı şey. küçümsemek değil haaa bu yazıyı yazmamdaki sebep. bu işe bu kadar kalifiye olmaya gerek yok. kalifiyeysem de muavinlikte işim ne?

muavinlik yada hosteslik , o işin de bir saygınlıgı var, insanlara hizmet ediyorlar.Nasıl siz otobuste veya ucakta seyahat ederken , size kıllı, ter kokan , ne dedigi anlaşılmayan birinin hizmet etmesini, bunu yaparken de size kaba davranmasını istemiyorsanız herkes te sizinle aynı düşüncede.Bu işin işverenleri de böyle düşünüyorki, bu pozisyon için ülkemiz standartlarının çok üzerinde bir maaş veriyolar ama bunun karşılığında ,gerçekten işin gereği donanımlara sahip olan insanlar arıyorlar.Siz tercih etmeyebilirsiniz ama tercih edecek binlerce insan çıkacaktır

muavinlik yada hosteslik , o işin de bir saygınlıgı var, insanlara hizmet ediyorlar.Nasıl siz otobuste veya ucakta seyahat ederken , size kıllı, ter kokan , ne dedigi anlaşılmayan birinin hizmet etmesini, bunu yaparken de size kaba davranmasını istemiyorsanız herkes te sizinle aynı düşüncede.Bu işin işverenleri de böyle düşünüyorki, bu pozisyon için ülkemiz standartlarının çok üzerinde bir maaş veriyolar ama bunun karşılığında ,gerçekten işin gereği donanımlara sahip olan insanlar arıyorlar.Siz tercih etmeyebilirsiniz ama tercih edecek binlerce insan çıkacaktır

abi kesinlikle haklısınız. ben bundan yana sorgulamıyorum zaten. bu kadar para veriyorlar onu da anlıyorum sonuçta ev hayatı düzen kurmak mümkün değil. bunun da bir bedeli olmalı. ancak bu kadar kalifikasyon aramak nedendir? zaten insanın nezaketi, tertipli düzenli olması, temiz olması hostesliğin değil insanlığın gereğidir. bu unsurlara sahip diye çok para verilmez yada o mesleğe saygınlık uyandırmaz. bir denizcilik fakultesi mezunu kişi de gemi ye gittiğinde ayda 4-5 bin lira min maaş ile başlıyor. ama 6 ayı gemide, limanlarda geçiyor. yani bir yerde hayatını satıyorsun diyeceğim ama başka yerlere çekilecek. tabi hosteslik böyle değil. nerden nereye geldi konu anlamadım. sonuçta merak ettiğim şey muavinlikten farkı nedir hava da olmak dışında. dediklerinize ikisi de sahip olmalı bence. fazlasına da gerek yok kanısındayım

bi arkadaşım girmişti bunun sınavlarına geçen sene. her kademeyi geçti psikolog da takıldı. baya zor bi iş...

Bu arada başka şirketlerde bu dediğim maaşı vermiyolar, diğer özel şirketler isimlerini yazmayım.. reklam kokan hareketler olmasın :)

Dikkat ederseniz Thy uçak biletleri daha pahalıdır buna paralel personeline verdiği maaşta yüksektir..

ayrıca pilotların belli bir uçuş saatinden sonra yardımcı pilotluktan kaptanlığa geçmesi gibi, hosteslerde kabin amiri oluyo.. o zaman da maaşları 5.000 falan oluyomuş galiba.. thy de

pilotlar yaklaşık 6 senede kaptanlığa terfi edebiliyolar diye biliyorum, hosteslerin nasıl bilmem.. bu arada şu sıralar havacılık rekor büyüyo.. thy sadece bu yılın sonuna kadar 25 uçak daha alıyo.. şuan 150 falan, 175 olcak... ve bu hep artıcak şeklinde planlanıyo

thy de şuan 150 uçak varken 1.800 ( bin sekiz yüz ) tane falan pilot var.. bir uçakta 2 pilot , 3-5 arası da hostes vardır heralde , ortalama 4 diyelim, tahminim 4.000 e yakın hostes vardır şuan bu hesapla.. ve dediğim gibi uçak sayısı arttıkça eleman almak zorundalar.. yani sektörün önü açık.. ama ilerde zarar eder krize girer bişey olursa patlayabilir tabi.. bunuda göze almak lazım..

işin kendine göre artı eksi yönleri var, yorumlara katılıyorum.. ama bu işi isteyen bir tanıdığınız varsa falan , sonra ben duymadım ben görmedim olmasın diye başlığı açtım :)

hostes olmak için referans mı? pehhh. otobusteki muavinden ne farkı var ki hostesin de bu kadar teferruat?

Dün Ankara'dan İzmir'e gelirken bindiğim otobüsün muavinini görseydin adamların aldıkları maaş için gerçekten az derdin. Adamın nezaketi, servis hizmeti süperdi, kılık kıyafeti tertemizdi, en şaşırdığım nokta ise daha yola çıkalı 15 dakika olmadan bütün yolcuların (çocuklar dahil) isimlerini tek tek ezberlemiş :eek:.

beni alırlarmı yaw :D

Dün Ankara'dan İzmir'e gelirken bindiğim otobüsün muavinini görseydin adamların aldıkları maaş için gerçekten az derdin. Adamın nezaketi, servis hizmeti süperdi, kılık kıyafeti tertemizdi, en şaşırdığım nokta ise daha yola çıkalı 15 dakika olmadan bütün yolcuların (çocuklar dahil) isimlerini tek tek ezberlemiş :eek:.

savaş abi dediğin gibi böyle olmalı zaten. yani ben bunu özel sunulmuş bir hizmet gibi değil, olması gereken gibi görüyorum. tabi insanımızda nezakete nezaketle karşılık verme anlayışı olmadığı için, aldıkları paraya oranla performans sergiliyorlar. yani host hostes muavin bunlar aynı şeyler. saydıklarımızda olması gereken şeyler aslında. ama muavin deyince bir çok insan burun kıvırırken, host-hosteslik deyince cazip geliyor. neden bilmiyorum. birisinin hava da birisinin kara da olması dışında, benim bilmediğim bir fark mı var arada?

benim arkadasım kabin memuru it gibi para alıyo:D

Geri