bunlar gayet normal ve olması gereken şeyler.
Alamanyadaki arkadaşım anlatmıştı bir sürü benzer durumu , Türkiyeden gidince alışana kadar afallıyor tabii
bir keresinde basit bir saç kurutma makinesi bozulmuş ama üzerinde nerdeyse 2 yıl geçmiş, alışkanlıktan fişleri atmaz bulmuş faturayı garanti dolmasına 10 gün var. gitmiş aldığı yere göstermiş, hiç birşey demeden almışlar elinden, bir elemana vermişler yollamışlar depoya yenisini getirsin diye aradan yarım saat geçmiş gelen giden yok, giden eleman geri gelmiş yalvarır bir şekilde " Beyfendi bu ürün üretimden kalkmış, elimizde yok, istediğiniz yeni modeli fark alamadan verelim, ama ben aynısını isterim diyorsanız fabrikadan isteyeceğiz, gönderecekler"
arkadaşım dumura uğramış, resmen koptum diyordu, sevine sevine gittim, vereceklermi ki diye en iyi modeli gösterdim tamam diye paketleyip verdiler diyordu! bir de üstüne yeni malın garantisine o günün tarihini atıp 2 yıl daha garanti... tabii bundan sonra o markaya güven artıyor bozulsada yenisini ve hatta daha iyi modelini alabiliyorsun.
Arçelik olayında arkadaş şanslıymış, pek çok servis mağduru tanıyoruz ki bende onlardan biriyim!
Türkiyede de bu uygulamaların yapılması dileğiyle