tepe lambasının ampülü kaç mm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arcatera
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yok ben orjinal ampülünü çıakrtıp yerine sadece daha kuvaeetli ışık veren bir ampül takmak istiyroum o kadar öyle kırıp dökmek yada parçayla oynamak istemiyorum :) orjinal tepe lambasının içindeki ampülü çıkartıp yerine aynı ölçüde ama daha kaliteli ve daha fazla ışık veren bir ampül takmak istiyorum o kadar :)

ama genede sağol yapmak isteyen arkadaşlara bilgi olur bu gösterdiğin

haklısında arkadaşım ben bakdım bu yolladığına yorumlarıda okudum o kadar memnun olan yok bu 22 milyonluğu bir kere alıcam satana kadar kullanıcam o yüzden banada fazla gelsede 3 den 5 den kaçmıyım dedim bir defalık sonuçda birde bunların led teknolojisi farklı smd denilen yeni bir şeymiş ondan birazda pahalı

Led smd aynı şey. Eğer ledler iyiyse 2 led de gayet iyi aydınlatır. Sen kaç mm olduğuna söküp baktın mı ?

Sana tavsiyem eğer etrafında elektronik işlerinden anlayana birileri varsa git elektronikçiye beyaz super flux geniş açılı 4 tane led al 2 ytl tutar sonra elektronik den anlayan tandığına git onları delikli pertinaksa lehimlesin sonra tavan lambanın olduğu kısıma lehimlesin çok güzel ve çok iyi aydınlatır ömür boyu sorunsuz kullanırsın.

Bunu takman için bi yeri kırıp dökmene gerek yok. Bu plaket halinde tavandaki aydınlatma plastiğinini içine koyup uçlarını da patlak eski bi ampulun bacaklarına lehimleyip soketine takacakın. Orjinal hiçbişey kurmana filan gerek yok istediğin an sök eski ampülünü tak.

üstelik bunda 1 tane 2 tane değil 12 tane geniş açılı LED var. ön taraf gündüz gibi olur.

sadece parlak olsun istyosan elektrikçiye git Watt degerlerine bak. yüksek waat lısı varsa tak.
ama 12 50w spot ampüllerinden tak içeride uzunları yakmış gibi aydınlanırsın:)

Son düzenleme:
Bunu takman için bi yeri kırıp dökmene gerek yok. Bu plaket halinde tavandaki aydınlatma plastiğinini içine koyup uçlarını da patlak eski bi ampulun bacaklarına lehimleyip soketine takacakın. Orjinal hiçbişey kurmana filan gerek yok istediğin an sök eski ampülünü tak.

üstelik bunda 1 tane 2 tane değil 12 tane geniş açılı LED var. ön taraf gündüz gibi olur.

sadece parlak olsun istyosan elektrikçiye git Watt degerlerine bak. yüksek waat lısı varsa tak.
ama 12 50w spot ampüllerinden tak içeride uzunları yakmış gibi aydınlanırsın:)

bu dediğini sen yapdınmı :) ona göre evet yapdım diyyorsan gidip migrosdan alırım o lambayı bu yazını print yaptırıcam elektirikçiye gidip bizim bir arkadaş böyl yapmış diyicem bak böyle yapman gerekiyormuş yapabilirmisin deyip senin bu yazını vericem :) :)

Ben tavan lambasını da o ısıldagın içindeki led paneli de söktüm. Led panel dikdörtgen board halinde iki kablo ile besleniyor Tavan lambasını söktüysen görmüşsündür ampül ile alttaki plastik arasında plastiğin ısıdan yanmaması için mesafe var. hiçbirşeye zarar vermeden Panel tavan lambasıyla plastiğin arasına kolayca oturur. Yalnız led panelini lamba soketine baglarken araya voltajı dengelemek için direnç koymak gerek yoksa ledler patlyabilir. ışıldağın kendi pili 6V sanırım ölçerim tekrar. Ben onun için almıştım zaten hatta sis lerin içine koyacaktım Işıldak güzel aydınlatıyor bozmayım dedim elekronikçi den led alırım dedim dedim daha pahalıya geliyor. Lazım olur arabada duruyo bişi olursa aydınlatma için. Yalnız elektrikçi anlamayabilir elektronik bilgisi varsa yapar yoksa lederi yakabilir. elektronikçi daha saglam. Du hatta bugün bişiy çıkmazsa vaktim var söküp takayım bi resim de cekeyim bakim nası olucak.

Son düzenleme:
sana zahmet hazır yapıp yollasan :) :) :) ben parası neyse yollıyım sana :) :) şimdi dediğin gibi burdaki adamlar anlamazlar kurcalarlar yakarlar

Evet sabah yaptım resimlerini de çektim iyi bak anlatyorum. Isıldaği açınca altaki paneli görüyorsun

img4838tp4.jpg

buda panel tek yanarken.
img4840kh8.jpg

BU tavan lamban eski hali.

img4842hd8.jpg

Gördüğün gibi ledin board genişliği tavan lambasının ortasındaki boşlukla aynı.

img4843ny5.jpg

Buda içten görünüm..

img4844wf3.jpg

LED lerin baglı olduğu Board ı ortadaki lambanın altındaki boşluğa yerleştriyorsun.
Zaten onun için yapılmış gibi. tam oturuyor. Yalnız board ın arkasını bantlayın uçlarla şase yapmasın

img4845zc6.jpg

img4846au9.jpg

Evet işimiz bitti Baglantıları yapıp Tavan lambanı yerine yerleştrebilirsin.

img4848gt3.jpg

img4850zn5.jpg

Ben ledlerin aynasını takmadım öndeki aynası ile birlikte takarsan daha parlak olacaktır.
Dilersen yandaki boşlukları da led panel ile doldurabilirsin.

LED Panel 3.7 V ile çalışıyor Ona göre Uygun bir direnç takmanız gerekiyor.
O an elimde 1K lık direnç vardı onu bagladım O yüzden biraz sönük gibi kaldı. 550 Ohm daha uygun olur sanırım. Yinede ölçüp yapmak lazım.

Son düzenleme:
Araya kaç k direnç koydun onuda belirtseydin. Birde direnci hesaplarken 12V diye hesaba katmadın umarım çünkü araç çalışınca lambaya giden voltaj 13-14 arası olur.

sağol basit geldi deniycem

evet 485 ohm gibi bir değer çıkıyor en yakın değeri kullanın

Geri