teneke tavuk vidyolu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emrastra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tavuğun altında pilav pişirileni var. Tavuğun suyu aşağıya akıyor pilavla tavuk afiyetle yeniyor. :sulanma: offff
 
:sulanma:Güzel görünüyor deniyeceğim fırsat bulursam bu arad tavuk ve bahart lezzet avusturyalıların üzerine yok WİENERWALD bilmiyorum yiyen oldumu?
 
emre yemek zevkim vardır. (malum 125 kiloyum)
bunun yapılışı bile insana zevk veriyor. yemesini düşünemiyorum.
en kısa zamanda uygulamalı gerekeni yapacağım.
yaklaşık kaç dakika pişti.
üzerine kızarması için sadece tuzmu döküldü. bu detayları tam anlatırsan bizde uygulayalım kardeşim.

abi önce tuzluyorsun dilediğin kadar isteğe bağlı olarakta baharat ta atabilirsin sonra yoğurdu güzelcemek hertarafına sürüyorsun...tenekeyi koycağımız toprak zemini ayarlıyoruz hafif bi çukur açıyoruz sonrada çatallı bi ağaç dalını yere dikiyoruz bu ağaç dalına tavuğu otutturuyoruz sonra üstünü kapatıyoruz
, hava almasın diye yanlarını toprakla kapatıyoruz(çamurla sıvayanlarda var) üstüne taş vb ağırlık yapsın hava almasın diye koyuyoruz gelelim ateşe;etrafını odunlarla çeviriyoruz kızılderili hesabı :) yakmaya başlıyoruz...ateşi devamlı alevli tutcaz odun eklicez ısı vermesi ve heryerinin kızarması için bir de kısa sürede pişmesi için 45-60 dk...sonra tenekeyi yavaşca tutup kaldırıyoruz nar gibi kızarması lazım EĞER KIZARMAMIŞSA TEKRAR KAPATIP 15 DK falan daha aynı şekilde ateşi yakıyoruz sonrada afiyetle yiyoruz :sulanma:
 
haftaya safranboludayım kesin yapıyoruz :D
 
emre 2 gündür senden çektiğimiz nedir yaaaa
 
full kanserojen.. "ye, kanser ol" o cinsten
 
atın ölümü arpadan olsun diye bir laf varya yiyende ölüyor yemeyende :D
 
Mangal ile kanser olunduğu bence çok saçma. Binlerce yıldır yeniyor da şimdi mi buldu bu kanser bizi? Bence mangaldan ziyade, mangalda pişen ile ilgisi var bu kanserin.
 
Geri
Üst