Telefon Suya Düştü !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ern1402
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
dırekt pırınc kavanozuna at 3 4 gun kapat agzını sonra cıkar kullan ama pırınc kavanozna kesın koy

Aynısı benim de başıma gelmişti. Hemen pilini ve sim kartını çıkarmıştım, fön makinasına tuttuktan sonra kapakları sökük vaziyette 1-2 gün kaloriferin üzerinde bekletmiştim, topladıktan sonra bir sorunla karşılaşmamıştım. Ama o zamanki telefonum takoz denen türdendi, şimdikilerde teknoloji daha yoğun, inşallah bir sorun yaşamazsın.

içini açabiliyosan, açıp alkolle temizleyip kurut.
Sen nemini alsanda telefon çalışsada, suyun içindeki tortular su buharlaştıktan sonra anakartın üzerinde kalacaktır. sonradan sıkıntı çıkarabilir.

ıste o tortu ve nemı bı tek pırınc cekıyor..
annem telefonunu makınada yıkamıs cebınde unutup dırektcıkartıp pırınc kavanozuna attım 3 gun sonra cıkardım kullandı...

ıste o tortu ve nemı bı tek pırınc cekıyor..
annem telefonunu makınada yıkamıs cebınde unutup dırektcıkartıp pırınc kavanozuna attım 3 gun sonra cıkardım kullandı...

Prinç suyun içindeki tortuyu çekmez. sadece nemi alır.
Telefon çalışabilir. ama en temizi açıp temizlemektir.

İçini açıp elektronik kartı sellulozik tiner yada saf alkol ile temizleyip kurutabiliyor isen bir an evvel yap.
Yok 2-3 gün sonra ancak servise gidebilecek ise küçük bir poşetin içine suyu doldur ve bataryasını kapaklarını vs. tüm eklentilerini çıkartıp suyun içine at ve öylece servise götür.Havayla temas etmediği sürece kartı kurtarma şansın okadar fazla.En fazla lcd ekran değişimi gerekebilir.
Güp diye suyun içine daldı ise mevcut şekilde kurutmaya çalışman telefona zarardan başka bişey değildir.Belki çalışır ama ileride sorun çıkartacağı yüksek ihtimal.

İki kısım alkol + bir kısım anestetik eter karışımı ile yıka ,alkol suyunu alır eterde uçucu olduğundan kurutup kullanılır hale getirir.
Ayrıca havada tutarsan uygun olur.;)

bende bir kere yağmurda konuşmuştum bozulmuştu 5 ay sonra aklıma geldi bir baktım çalışıyor :D bekle sende düzelir kesin

Ben de tv kumandasını alafranga tuvalete düşürmüştüm. :)

Hemen çıkardım. Tırnaklarından ikiye ayırdım ve bol suyun altında sabunla iyice bir yıkadım. :) Sabun değmedik yeri kalmadı. Kalorifer peteğinin üstüne attım. Bir gece kaldı. Ertesi gün bir şey olmamış gibi görevini görüyordu. :)

Bu arada pirinç, nemi almak için en iyi çözümlerden biri.

Ben de tv kumandasını alafranga tuvalete düşürmüştüm. :)

Hemen çıkardım. Tırnaklarından ikiye ayırdım ve bol suyun altında sabunla iyice bir yıkadım. :) Sabun değmedik yeri kalmadı. Kalorifer peteğinin üstüne attım. Bir gece kaldı. Ertesi gün bir şey olmamış gibi görevini görüyordu. :)

Bu arada pirinç, nemi almak için en iyi çözümlerden biri.
tuvalette tv kumandası:)

Geri