Telefon Suya Düştü !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ern1402
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ern1402

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bugün arabayı yıkamak ıcın aşagı garaj a indim , telefonda cebimde duruyordu kovaya eğilim derken patt kovanın içine düştü, hemen cıkardım bataryasını söktüm .. koydum köseye sımdıde hıc acmadım ! Bi fikriniz var mı acaba ne yapmam gerekiyor ??

Bi kaç gün kullanma sağına soluna saç kurutma makinesi tut kuruduktan sonra sıkıntı olmaz ama bataryayı takma şimdilik

fön makinası ile kurutun bir ihtimal çalışır ama servis yolu gözükmüş gibi

balık tutarken bizimde başımıza gelmişti allahtan o gün iyi balık tutmuştukta o kadar sıkıntı yaratmadıı :)

pili çıkartman iyi olmuş saç kurutma makinasıyla iyice kurut 1-2 gün bekle sonra bi dene ..

Bir çok kez telefonumu düşürmüştüm E65 kullanıyordum ozamanlar.Cebimdeyken havuza düştüm, balık tutarken tekneden düştüm,vodka bardağının içine girdi.Hepsindede batarya simkart çıkartıp bir kaç gün bekledim baktım kurumuş taktım pili çalıştı.

linizden hiç düşürmediğiniz cep telefonunuz suya düşürebilir ya da yağmurda ıslanabilir
Herkesin yaptığı gibi telefonu kurutmak için kesinlikle saç kurutma makinesi kullanmayın.
Ehow isimli internet sitesinde yer alan habere göre, işte ıslanan telefonu kurtarmanın yolu:
- Telefonunuzun hemen arka kapağını açın ve pille birlikte SIM kartını çıkartın.
- Kağıt havluyla telefonunuzun dış yüzeyini kurulayın. Pil bölmesinin içini de kuruttuğunuzdan emin olun. Kurularken telefonunuzun ekranını bastırmayın yoksa zarar verebilirsiniz.
- Telefonun içinde kalan nemi kurutmak için bilgisayar klavyelerini temizlemek için satılan basınçlı hava kutusu kullanın. Islak yerler kuruyana kadar telefonun içine hava püskürtün.
- Bir kasenin dibine kuru pirinç dökün. Telefonunuzu bu pirincin içine yerleştirin. Telefonun üstünü de pirinçle örtün ve gece boyunca bu şekilde bırakın. Pirinç telefonun içinde kalan nemi emecektir.
- Telefonu pirinç kabından çıkarın. Pirinç tozlarını temizlemek için tekrar basınçlı hava kullanın. SIM kartını ve pili tekrar yerlerine yerleştirin ve telefonunuzu açın. Eğer telefon çalışmıyor veya ekran menüleri düzgün göstermiyorsa, telefonu gereken hızda kurutamadığınız anlamına gelir. O zaman yeni bir telefon alabilirsiniz.

alıntı yaptım netten umarım işine yarar geçmiş olsun

tavsiyeleriniz için teşekkürler hepinize :) ben bunu 3*4 gun ellemiyim en iyisi..

önce pirinç dolu kawonoza at nemi pirinç çok çabuk emer ;)

2-3 saat dışarda beklettim su kalmadı görünen yerlerinde , şimdide pirinç dolu poşete attım kalsın bakalım 3-4 ne olucak ..

WASHINGTON POST YAZARINDAN MACGYVER ÇÖZÜMÜ

Böyle bir olayla karşılaşan Washington Post yazarlarından Ernesto Londoño olayın çözümü için evlerimizde sıkça başvurduğumuz bir yöntemi kullanmış. Özellikle nemli ortamlarda tuz gibi gıdaların nemini almak için kullandığımız pirinç, bu olayda kurtarıcı rolü oynamış.

Tuvalete düşen BlackBerry cihazını çıkarıp yaklaşık yarım saat saç kurutma makinası ile kurutan yazar, daha sonra cihazı içi pirinç dolu kavanoza koyarak sabaha kadar burada tutmuş. Sabaha kadar bu şekilde tutulan telefon, sabah olduğunda yeniden çalışmaya başlamış.

Pirincin nemi çekme özelliğinden faydalanan Londono, bu tür pratik buluşları ile bildiğimiz MacGyver hatırlatıyor. Bu yöntemin, nem oranı az olan bir ortamda yapılması daha sağlıklı sonuç veriyor.

ayrıca

Suya düşen cep telefonları ilginç yöntemlerle kurtarılabiliyor. Islanan telefonların içindeki su, havayla çok fazla temas etmeden hızlı bir şekilde temizlenebilirse cihazın yeniden çalışması mümkün olabiliyor. Üretici firmaların, garanti kapsamına almadığı ıslanma durumlarında kullanıcının ilk olarak, cihaz fişe takılıysa kısa devre yapmaması için fişi çıkarması değilse aynı riskten dolayı cihazla pili birbirinden ayırması ardından da SIM kartı çıkartması gerekiyor. Bir çok durumda cihaz ıslansa bile SIM kartlar çalışmaya devam ediyor. Cihazın pili ve SIM kartı çıkarıldıktan sonra kuru bir bezle hızlı şekilde kurulanması gerekiyor. Cihaz içerisindeki nemin doğal bir şekilde buharlaşması durumunda telefonun ''kurtulma'' ihtimali daha fazla bulunuyor.

Cep telefonunun içerisindeki nemi buharlaştırmanın en iyi yolu, bir elektrik süpürgesi ile içine, ortamdaki havanın üflenmesi ya da çekiş özelliği olan bir elektrik süpürgesi ile içerideki havanın dışarı çıkarılması. Ancak saç kurutma makinesinin kullanılmaması gerekiyor. Çoğu saç kurutma makinesi, 'soğuk üfleme' modunda dahi ortamdaki havadan daha sıcak bir havayı makinenin içerisine üflediği için entegre ve lehimlere zarar verebiliyor. Bunun sonucunda cihaza pil takıldığı an telefon kısa devre yapabiliyor.

En iyi yöntem pirinç!

Kurulandığı Kurulandığı halde içinde hala nem olan cep telefonlarını tamamen kurutmanın en iyi yolu ise pirinç taneleri ile dolu bir kavanozun ortasına koyup ağzını kapatmak ve en az bir gün bekletmek. Pirinç taneleri ortamdaki nemi hızla emebiliyor. Kullanıcıların, saç kurutma makineleri, mikrodalga fırınlar ve doğrudan güneş ışığından kaçınması gerekiyor.

Öte yandan cihazların ''tuvalete düşürülmediği sürece'' de alkolle temizlenmemesi gerekiyor. Solvent içerikli olan alkol, cihaz içindeki plastik bağlantıları eritebiliyor. Bunun yerine hırdavatçılardan temin edebilen ''Denature'' alkol kullanılabilir. Telefonunu denize düşürenlerin, cihazı sudan çıkarıp bu sefer tatlı suya bırakmaları daha sonra oradan da çıkarıp kurulamaları gerekiyor. Çünkü tuzlu su barındırdığı kristallerden dolayı cihazın bazı parçalarına zarar verebiliyor.

Gizli işaretler

Birçok kullanıcının, suya düşürdüğü için çalışmayan telefonlarını değiştirmek istemelerinin ardından üretici firmalar, uzun bir süredir cihazın hem dışına hem de içine garanti etiketleri yerleştirmeye başladı. Su ile temas ettikleri zaman renk değiştiren bu etiketler sayesinde yetkili servis, telefonun içini açmadan dahi suya düşürüldüğünü anlayabiliyor. Birçok telefonun içinde de gizli işaretler bulunuyor. Bu işaretler, telefon ıslandıktan sonra dışındaki etiket değiştirilse bile cihazın ıslandığını tespit edebiliyor.

Alıntıdır

Geri