Tekzip değil,Temenni...

Üstadım döktürmüş yine.Aynen katılıyorum.

Bende her yeni üyeye arada 'foruma hoşgeldin'mesajı attım.Ama yıldızımı arttırmak için değil,foruma yeni üye olanların 'aramıza hoşgeldin' mesajını alması için.Tıpkı benimde ilk üye olduğumda bakalım kaç kişi beni buyur edecek diye bildiğim için.
Bazen insanların bir konu hakkında hiç görüşü olmaz konuyu okur geçer,bazen kısa bir cevaptır fikri yada benim gibi aylarca bekledikten sonra uzun bir mesajdır böylesine.
Son sözüm eğer artık bazı konular artık rahatsızlık yaratıyorsa sorunların kaynağı araştırılsın ve gerekiyorsa önleyici kararlar alınsın,gerekirsede radikal kararlar.

Bundan 3 sene öncesine kadar kendi arabam olmadığı için arabalara ve konularına yabancı birisiydim.Halen araçların doğru dürüst ne teknik kısmından ne de modifiye ile ilgili kısmından anlarım.Bu foruma da gerek modifiye, gerek teknik gerekse diğer konuları öğrenmek için giriyorum ve çoğu zaman okumakla yetiniyorum.Dolayısı ile attığım mesajların %70 i yeni katılan üyelerimize hoşgeldin mesajıdır.Arkadaşımızın yazdığı manifesto niteliğindeki mesajın bir bölümünden de kendime pay çıkarttım ve artık yeni gelen üyelere hoşgeldin mesajı atmamaya karar verdim.Ayrıca forumda yeni üye,bronz üye vs. gibi hiyerarşik düzenin bulunması bazen hoş olmayan gereksiz tartışmaların açılmasına neden oluyor kanısındayım.Yine konuyu açan beyfendinin -beyfendi diyorum çünki gördüğüm kadarıyla yönetimin imza alanı ve tanıtım bölümlü uyarısına rağmen- isim belirtmemiş kendisi.Doktor değilim ama beyfendinin forumda kullandığı psikosomatik kelimesini merakımdan ve bilgisizliğimden dolayı araştırdım ve bu kelimenin " psikolojik kökenli olan fiziksel hastalıklara verilen genel ad olduğunu yani "Psikolojik sıkıntılar ve duygular özellikle içe dönük insanlarda vücudu etkilemeye başladığnı bu nedenle Kişinin davranışlarını ve hareketlerini kısmen kontrol edemediği ve erken yaşta saçlarda beyazlama, ekzema gibi hastalıklar görülebildiğini. Mide ya da karın ağrıları, yorgunluk, halsizlik ayrıca ciltte sindirim sisteminde ve iç organlarda bazı rahatsızlıklar görülebilme gibi belirtilen gösteren bir rahatsızlık olduğunu öğrendim.Dolayısıyla psikosomatik teşhisinin mesajda ne amaçla kullanıldığını ve psikosomatik bir rahatsızlığı olan birinin forumu nasıl karıştırabileceğini anlayamadın.(anlayamamı lütfen konu hakkında profesyonel bilgisiye sahip olanlar danglaklığıma versin).Yine en değerli şeyin dil olduğundan bahseden ve diline gerekli özeni göstermeyen insanları aciz olarak nitelendiren birisinin nickinde niye "distorsiyon" gibi yabancı bir kelime kullanmasının ne denli doğru olduğunun tartışılacağının ortada olduğu kanısındayım.
Forumdan UZAK OLMASI istenilen özelliklere sahip kişilerin DIŞLANMA yerine el birliği ve hoşgörü çervesinde ilk etapta formumuza uyum sağlamaya çalışmalarını sağlamanın çok daha güzel olacağını ve toplum olarak -ki burada sanal da olsa bir toplumuz- görevimiz olduğunun herkesce takdir edileceğinin
görüşünde olduğumun bilinmesini saygılarımla arzederim.

Sanıyorum bir yanlış anlama var.Üyelerin yeni katılan arkadaşlarımıza hoşgeldin demesi kadar normal birşey olamaz.Burada rahatsızlık veren sadece mesaj sayısının artması için yazılan hoşgeldin mesajları.Bunu yapan arkadaşlarımızı ben hemen ayırt edebiliyorum..

Mesela üye 15.04.2007'de üye olmuş ama kendisinden önce üye olmuş arkadaşların tanıtım mesajını bulup hoşgeldin yazıyor.. İşte bunların önüne geçmek lazım.. Kendim çok fazla yazmasamda yeni üye olan arkadaşlarımıza ne kadar çok hoşgeldin mesajı yazarsak o kadar mutlu olacaklarını düşünüyorum.Tabi tadında bırakmak şartıyla..

Ben ne zaman üye oldum:rolleyes::)

1731 üyesin walla ne zaman oldugunu araştırmak lazım

UZUNNNN ARAŞTIRMALARIM SONUCU SENİN NE ZAMAN ÜYE OLDUGUNU BULDUM

27-10-2006, SAAT : 14:29 DA ÜYE OLDUN :D

Ne zaman olduysan oldun valla boşver,keşke her yeni üye de senin gibi olsa demek istiyorum,üye arşivinde mesajların var ama forumun her köşesinde de varsın,hem isim olarak,hem de fikir olarak ;)

Çok samimi olarak açıklamaya çalışacağım:)

'Hoşgeldiniz' mesajlarına bu kadar takılmaya gerek yok.Neden mi?Çünkü aynı şeyi ben de yapıyorum.Çünkü oraya bu mesajı yazarken,yeni üyeleri forumda biraz daha hoş bir karşılama mantığıyla yaptığım bir icraattır sadece.Ayrıca bu normal hayatta bile onur verici bir davranış değil midir?Benim karşı olduğum şu:Ben sadece üye arşivine kopyala-yapıştır yaparak aynı mesajları yazan,foruma hiç bir katkı sağlamayarak ya da hiç bir yorum(olumlu,olumsuz ama yapıcı) yapmayarak sadece üye arşivinden mesaj sayısını arttırma politikası izleyen arkadaşlara karşıyım.Bu yüzden yanlış anlaşılmasın sakın.Kimse de gereksiz töhmetler altında kalmasın.Benim,açıklamasını yapamayacak bir pozisyonum olmaz,olmadı,olmayacak…

Psikosomatik kelimesinin anlamı bana özel mesajla sorulsaydı da söylebilirdim.:) Kelime hakkında yukarıda yapılan açıklama doktriner olarak doğru olmakla bereber,sadece fiziksel etkilerinin ağırlıklı olduğu durumu ortaya koymaktadır.Ama bu kavram ve beraberindeki ‘psikopati’ konusu o kadar derin,o kadar geniş ve karmaşıktır ki…Tarafımdan niçin yazıldığına ilişkin kısmıyla ilgili olarak şunu belirtmeliyim gelen istek üzerine:’Psikosomat’ta kişiler kendilerini bilerek de hasta yapabilirler ama en önemli tanılarından biri de ‘o anki psikolojilerine ya da anlık ruh hallerine göre davranmış olmalarıdır.Kendilerini hasta olarak da kabul etmezler,genelde durumun farkında da değillerdir.Tekrar söylüyorum:Anlık ruh hallerine göre,değişik ve tutarsız ama bilinçli davranırlar.

Örnek:Sosyal yaşamda dışlanan,tatminsizlik yaşayan bir kişinin herhangi bir internet sitesinde ya da benzeri yerlerdeki lider olmaya çalışma çabası gibi.Ya da mesleğinde başarısız olan bir kişinin bilgisayar kullanamamasından dolayı,stresle birlikte ellerine gelen felç ve sonrasındaki bilgisayarı eskisi gibi bile kullanamama durumu gibi.Daha sonrasında ise bu kişilerin bir foruma girip,kendini çok iyi bilgisayar kullanabilen bir hacker-craker olarak tanıtması gibi.Ya da boş oturan bir kişinin kendisini bakanlık müşteşarı olarak tanıtması,akabinde ise kendini vurarak derin devlet durumlarına yatması gibi.Umarım anlatabilmişimdir.Olmazsa uygun bir zamanda özelden canlı canlı devam edebilirz…:) Yani bu kelimenin yazılma sebebi bu’dur !

Dil konusunda ve ‘corsaDistorsiyon’ ismi konusunda da yazılanlar için şunu söylerim:
Psikolog olmadığım gibi,filolog da değilim.He bu arada ‘filolog’ dil-bilimci anlamındadır ;) .Şimdi şöyle ifade etmeliyim ki,genelde mümkün olduğunca dikkatli ve düzgün yazmaya çalışıyorum.Bu konuya da önem veriyorum her ortamda.Gelelim ‘corsaDistorsiyon’ konusuna…(açık söylüyorum bu konuda ne zaman birisi soru soracak diye düşünmemiş değilim)

-corsa (Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi belgesinde yazıldığı şekliyle bir model ismidir.Ayrıca özel isimdir.Türkçe veya yabancı olarak nitelendirilemez,ama kök anlamında durum farklıdır.’Korsa’ şeklinde yazılırsa,TDK’ya göre yazım yanlışı yapılmış olur)

-D (Kullandığım Opel markalı aracın kasa modelini belirten bir harftir,diğer tüm harflerin küçük, d’nin büyük harf olma sebebi de kasayı belirtmektir.…)

-ist (İstanbul’u simgelemektedir.)

-or (Bu hayatta her anlamda saygı duyduğum iki farklı kişinin isimlerinin baş harfleridir,Hatta bazı şifrelerim bile ‘or’ ile başlar…)

-siyon (Fransızca’dan asırlar önce dilimize girmiştir.Türkçeleşme sürecini çok yıllar önce tamamlamıştır.Artık Türkçe’dir.Benimse ‘siyon’ yazmamın tek sebebi Mühür-ü Süleyman’a olan hayranlığımdır.Mühür-ü Süleyman ise ‘siyon yıldızı olarak bilinir.Bir çok İslami eserde olduğu gibi,Topkapı Sarayın’daki İslam eserlerde de vardır.Kısa kesiyorum ama,çok da yüce anlamları vardır,adaletin de sembolüdür.Kısacası Türkçe’dir.)

He oldu ki sadece ‘distorsiyon’ kelimesi kafa karıştırdı.Ben müzikle de ilgilenmekteyim zaman buldukça.Hem de her katmanıyla.Çalgılar dışında,özellikle stüdyodaki aletlerle uğraşırken zorunlu olarak yabancı kelimelerle karşılaşıyoruz herkes gibi.Çoğu zaman bu kelimelerin Türkçe karşılığı oluyor ve kullanırken mümkün mertebe bu şekilde kullanıyorum.Müzikal olarak tanımını yapmama gerek yok sanırım.Eğer ‘corsaDistortion’ ya da ‘corsaDistortionli’ şeklinde yazsaydım haklı olurdunuz.Ama ben ‘distorsiyon’yazarak Türkçe’nin kalıplarına uygun, ‘y ‘koruyucu ünsüzünü de kullanarak yazdım.Ayrıca yukarıda söylediğim gibi asıl yazma amacım müzik terimi anlamda değildir.

Son olarak,bu açıklamayı yapmam için bana fırsat yaratan ve ilham veren sevgili ‘Ebrar’ isimli üyemize gönülden teşekkür ediyorum.:good:

Şimdi farkettim,eksik bilgi var.Yani 'corsaDistorsiyon' ismi bir bileşimdir.
Distorsiyon kelimesi yabancı bir kelime olarak kullanılmıyor yani.Zaten kelime anlamının dışında,hece ve sembollerin bileşimi olan bir özel kelimedir.Ayrıca benim,fikrim belli,zikrim belli,üye adım Öz-TÜRKÇE 'Çakır Tunga Kağan' olsa ne olur? :) :) :)

Şimdi farkettim,eksik bilgi var.Yani 'corsaDistorsiyon' ismi bir bileşimdir.
Distorsiyon kelimesi yabancı bir kelime olarak kullanılmıyor yani.Zaten kelime anlamının dışında,hece ve sembollerin bileşimi olan bir özel kelimedir.Ayrıca benim,fikrim belli,zikrim belli,üye adım Öz-TÜRKÇE 'Çakır Tunga Kağan' olsa ne olur? :) :) :)

saana alkol testi yapacam oraya gelip kafan güzel heralde gece gece noluyo ya ?? eheh

Geri