Tekerlekler dönmüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ufuk 1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben genelde çekerim bugune kadar hiç donmadı vectra a disk frenli aracım

gerci el freni disklerden değilde içteki kampanadan tutuyo olması lazım

hiç donmadı dedimya bu geceye donacagı tutar şimdi:)

ıslanmayı göze alırda aracın altına girebilirseniz bir miktar ,el fren telini elinizle oynatırsanız hemen açılır frenler..

bu arada balatalara herhangi bir şeyinizi boşaltmanız hiçbir işe yaramaz,arkadaşlar tavsiye niteliğinde yazmışlar ama donan parça aracın altındaki teldir..

tabi ıslanmayı göze alırım ama el freni teli hangisi aracın altına cok baktım ama el freni treli hiç gelmedi aklıma sağolun

El freni donması 2 şekil olur.

1. si balataların nemli olup disk/kampana ya yapışması ki bunu çözmek kolaydır.Sıcak su yerine az miktarda sıcak yağ daha etkili olur.

2. si tel tertibatının donması ki bu arkadaşın sorunu ve aracın altına girip teli bulması gerekebilir. Yada araba rolantide 10-15 dakika çalışırsa şase de ısınır ve tel kendini bırakabilir...

Geçmiş olsun....

adsziar.jpg

İşaretli yerin arkasına denk gelen yerde, arka tekerlekler giden sağlı sollu çelik halatlar vardır. Onları sertçe salla telin yapışıklığı açılır. Eğer teller serbestse balatalar diske yapışmıştır. Bu durumda balataları bir miktar ısıtman gerekecektir. Sıcak su bu işe fazla yaramaz, çünkü batalara ön ve arkadan tam denk gelemeyebilir, üstelik bu işi yavaştan alırsan ıslanan balatalar tekrar donar. En iyisi sıcak hava ile fönlemektir. 12 voltla çalışan bir fön makinası olsa ne güzel olurdu.

Bana da geçen olmuştu, bir arkadaş yukarıda söylemiş. İleri geri beşik gibi hafif gazla hareket edince çözüldü.

yaa arkadaşlar eğişip el fren tellini elinizle biraz sallasanız hemen bırakır ne konuymuş be herkez bi destan yazmış benim çözümüm garanti :) :)

o şekilde hareket tehlikelidir daha fazla masrafa yol açabilir....

Geri