Tekerlekler dönmüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ufuk 1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ufuk 1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Dün akşam aracımı üsküdarda park ettim ,malesef el frenini cektim, kar yağışını hesaba katmadım.Tabi bugün arac calıştı ama arka tekerlekler dönmüyor,el freni kolu ise aşagı yukarı çok rahat bir şekilde hareket ediyor ,sıcak su falan döktüm ama nafile biraz döner gibi oldu ama arasıra yine dönmüyor katır kutur sesde geliyor.sanısam balatalar yapıştı bende aracı bıraktım orada.Ne dersdiniz bir zarar vermiş olabilirmiyim.durum biraz komik oldu hiç aklıma gelmedi el freninin çekmemek.SAKIN DIŞARDA KAR VARSA EL FRENİNİ CEKMEYİN...KİB.:(

el freni ne kadar inip çıksada tel donmuştur. tabii balatalarda donmuştur havanın soğuk olmasından dolayı ya hava iyi olana kadar bekliceksin yada aracı çalıştırım olduğun yerde önce geri alıcaksın biraz sonra biraz ileri bunu bi kaç sefer tekrarlıcaksın bunu yapabilirsen servise kadar gidebilirsin ...

el frenin kampanalara yapismis vaziyette elfreni teli gergin olarak donmus..onun icin el freni kolay iniyor lakin tel gergin olarak duruyor ..zorlama..

el freni ne kadar inip çıksada tel donmuştur. tabii balatalarda donmuştur havanın soğuk olmasından dolayı ya hava iyi olana kadar bekliceksin yada aracı çalıştırım olduğun yerde önce geri alıcaksın biraz sonra biraz ileri bunu bi kaç sefer tekrarlıcaksın bunu yapabilirsen servise kadar gidebilirsin ...

servise gitmneyi gerektiricek bir durum olmuşmudur acaba

Sanmiyorum...nasil eritecegin hakkinda bilgim yok basima hic gelmedi...ama ancak tekerleri söker yaglarsin gliserin ile..???:(:confused:

eğer yürütüp gidersen bi sorun yoktur malum orda bi kaç gün beklicek soğukta falan kontrol ettirmende fayda vardır derim ben

Geçmiş olsun inşallah düzelir. Bunun kar yağışıyla değilde dışarının ısısıyla alakası var herhalde.İnşallah ben de unutmamışımdır el freni çekik halde. Döndüğümde süprizle karşılaşmam inşallah. :D

Son düzenleme:
Geçmiş olsun inşallah düzelir. Bunun kar yağışıyla değilde dışarının ısısıyla alakası var herhalde.İnşallah ben de unutmamışımdır el freni çekik halde. Döndüğümde süprizle karşılaşmam inşallah. :D

arkadaşım bence kontrol et arabasız kaldım 80 km yolu indi bindi gitmem gerekti.memleketime selemlar

çok şükür bugün el frenini çekmedim p ye aldım tekeri kaldırıma kırdım arka tekere taş koydum :) ama kalorifer radyatörü patlak içerisi göl orası buz tutabilir :)

en ufak kar yağışında da donmaması lazım

Geri