tekerlekler açılır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fxrat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben geçen yalovadan gelirken bi tane golf vı yı önüme aldım 180 190 larda falan arka tekerlerde negatif kamber vardı ama bizim astralarda var mıdır yok mudur bilmiyorum.

1977 ford granada aracım vardı v6 motor 1999 da almıştık metalik gri. Severdim sesini tork canavarıydı. Her neyse...
Bu özellik onda da vardı arkadaşlar. Hızda ve yükte arka lastikler dışa doğru açılırdı. O zamanlar buna "kelebek defransiyel" denirdi. şimdi bilmiyorum. 1977 ford granada.

Bu özelliği ilk uygulayan markaların başında Mercedes, BMV, Ford Granada, Volkswagen gibi araçlar gelir. Bu özellik eski yıllarda sadece hızlı gidişlerde değil düz gidişlerde kalkışlarda gaza fazla yüklenip sert kalkışlarda, virajlara girerken, fazla yükte arka tekerleklerin dışa doğru açılması şeklinde kendisini gösterirdi. Bu tür özelliği bulunan araçların takla atması neredeyse imkansız gibi bir şeydi. Geri giderken veya arka tekerlekleri havaya kaldırınca da içe doğru kapanırdı. Şimdi daha da geliştirilip bazı lux araçlarda uygulanmaya başlandı.

Geri